Protestele salariale de la ELCEN au încetat, toate cele 4 CET-uri bucureștene funcționează normal

Protestele salariale de la ELCEN au încetat, toate cele 4 CET-uri bucureștene funcționează normal
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 dec 2022

Protestele inițiate vineri, 23 decembrie, în centralele aparținând Electrocentrale București (ELCEN), cel mai mare producător de energie termică și electrică al Capitalei, au încetat încă din cursul nopții, a transmis conducerea companiei de stat controlate de Ministerul Energiei. Salariații ELCEN solicită creșterea salariilor cu 20%, însă managementul spune că Legea bugetului de stat prevede că acestea pot fi majorate doar cu mai puțin de jumătate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest moment, toate cele 4 CET-uri funcționează normal. Nu s-a oprit niciun moment livrarea agentului termic către sistemul de termoficare din București″, arată un comunicat al ELCEN.

Michael Bloomberg ar putea achiziționa editorul The Wall Street Journal CITEȘTE ȘI Michael Bloomberg ar putea achiziționa editorul The Wall Street Journal

Potrivit sursei citate, managementul ELCEN, reprezentanți ai sindicatului si salariaților din cadrul ELCEN, precum și alți factori responsabili implicați în această situație, au deschis, în cursul serii de vineri, 23 decembrie, un dialog menit să promoveze stabilitate și consens pe problemele de interes comun.

″Principalele argumente ale discuțiilor au vizat importanța asigurării continuității funcționării instalațiilor și apărarea, în mod legal și echitabil, a intereselor salariaților. Angajații ELCEN știu că munca lor este foarte importantă pentru securitatea energetică națională și vitală pentru sistemul de termoficare din București. În consecință, au decis ca în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (24 decembrie) să reia lucrul în toate cele 4 centrale″, se mai spune în comunicat.

Facebook plătește 725 de milioane de dolari pentru a pune capăt procesului colectiv în scandalul Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Facebook plătește 725 de milioane de dolari pentru a pune capăt procesului colectiv în scandalul Cambridge Analytica

Managementul ELCEN mai afirmă că a susținut și susține în continuare majorările salariale ale angajaților, cu respectarea Legii bugetului de stat.

″Dialogul a avut tot timpul în vedere menținerea unei relații sănătoase de colaborare între părțile implicate, care se dorește continuată, ajungându-se la consens în ceea ce privește binele comun″, conchide comunicatul.

IT-iștii angajați la stat vor fi scutiți de impozit pe venitul din salariu, de la 1 ianuarie. Facilitatea fiscală se aplică de mai mulți ani pentru angajații din sectorul privat CITEȘTE ȘI IT-iștii angajați la stat vor fi scutiți de impozit pe venitul din salariu, de la 1 ianuarie. Facilitatea fiscală se aplică de mai mulți ani pentru angajații din sectorul privat

Angajații din cele 4 centrale termoelectrice aparținând ELCEN (CET București Sud, CET București Vest, CET Progresu și CET Grozăvești) au declanșat vineri, 23.12.2022, ora 14:00, proteste, refuzînd să intre în tură, fiind nemulțumiți de nivelul salariilor, mai precis de modul de finalizare a ședințelor de negociere a contractului colectiv de muncă pentru anul 2023 cu privire la creșterea acestora.

Solicitările sindicale vizau o majorare salarială de 20%, în timp ce Legea bugetului de stat, intrată recent în vigoare, prevede că salariile pot crește ținând cont de inflația prognozată pentru 2023, care este de 9,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
proteste elcen
majorare salarii elcen
legea bugetului de stat
elcen bucuresti
caldura apa calda bucuresti