R.Power dezvoltă un portofoliu de 1 GWp proiecte fotovoltaice in România, cu scopul de a deveni cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune

R.Power dezvoltă un portofoliu de 1 GWp proiecte fotovoltaice in România, cu scopul de a deveni cel mai mare investitor fotovoltaic din regiune
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2023

R.Power Group, cel mai mare dezvoltator polonez de proiecte fotovoltaice, dezvoltă un portofoliu de proiecte de peste 1 GWp în România. Compania intenționează să-și extindă cota pe această piață în lunile următoare și să semneze mai multe contracte pentru proiecte fotovoltaice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Anul trecut, capacitatea totală instalată în proiectele fotovoltaice din România ajuns la aproape 2 GWp.

R.Power dezvoltă un portofoliu de proiecte solare de 1 GWp, cu scopul de a deveni cel mai mare investitor fotovoltaic din această parte a Europei.

VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare

„R.Power este prezentă pe piața din România de aproape doi ani, deoarece vedem un potențial mare de piață datorită schemei Contracte pentru Diferența (CfD) care va fi introdusă la sfârșitul acestui an, precum și zonei în creștere a contractelor bilaterale (PPA). În ultimele 12 luni, portofoliul nostru de proiecte în dezvoltare a atins 1 GWp în peste 70 de proiecte.

Dorim să investim în proiecte diverse – atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere al mărimii și tipului proiectului. Acestea vor include atât proiecte de medie cât și de înaltă tensiune, cu accent principal pe proiecte de tip ‚green field”, spune Florin Federenciuc, country head la R.Power România.

În ultimele 6 luni, R.Power a semnat contracte pentru dezvoltarea a 600 MWp de proiecte situate în diferite zone ale țării. Începutul construcției primelor proiecte este planificat pentru 2024.

VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Investiție gigant în România în panouri solare

Compania caută în mod constant mai multe oportunități, cu scopul de a-și crește în continuare portofoliu la 1,5-2 GWp până la sfârșitul acestui an.

În România, scopul principal este creșterea energiei solare la 5 GWp până în 2030.

R.Power SA este principalul producător independent de energie solară din Polonia, cu o prezență în creștere în Italia, Portugalia, Spania, Germania și România.

Compania dezvoltă în prezent un portofoliu de active fotovoltaice de peste 8 GWp și are un portofoliu de proiecte cu risc limitat (construite, în construcție sau gata de construcție) de aproximativ 0.8 GWp.

viewscnt
Afla mai multe despre
r.power
fotvoltaice