România își va asuma la Bruxelles o țintă de energie regenerabilă de 30,5% pentru anul 2030

România își va asuma la Bruxelles o țintă de energie regenerabilă de 30,5% pentru anul 2030
scris 26 nov 2019

România își va asuma în fața Comisiei Europene o țintă de energie regenerabilă de 30,5% pentru anul 2030, în creștere față de obiectivul de 27,9% estimat anterior, au declarat surse din Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

"În acest moment, lucrăm la elaborarea unui memorandum, care va fi aprobat în Guvern, după ce va fi avizat de mai multe ministere. După aprobarea în Guvern, va fi modificat Planul Național Integrat Energie Schimbări-Climatice, care va fi trimis Comisiei Europene. Ținta pe care o propunem este 30,5%", au spus sursele menționate, scrie Agepres.

EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Exxon confirmă: Negociază vânzarea a 50% din Neptun Deep, o posibilă compromitere cel puțin pe termen scurt și mediu a exploatării gazelor din Marea Neagră

România a trimis la Bruxelles, la finalul anului trecut, un draft al Planului Național Integrat Energie-Schimbări Climatice, unde ținta națională propusă de România pentru anul 2030 pentru energia regenerabilă era de 27,9%.

Pe de altă parte, în iunie 2019, Comisia Europeană a trimis autorităților române un răspuns în care arată că această țintă este prea mică, iar obiectivul României ar trebui să fie 34%.

România trebuie să trimită înapoi la Bruxelles un plan final, până la sfârșitul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie regenerabilă