Romgaz a sponsorizat cu 14 milioane lei, în 2018, cluburile sportive și spitalele

Romgaz a sponsorizat cu 14 milioane lei, în 2018, cluburile sportive și spitalele
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2019

Raportul de sustenabilitate al Romgaz relevă faptul că societatea a acordat sponsorizări consistente în domeniul sportului și sănătății. Între beneficiari, echipa de fotbal Gaz Metan Mediaș, clubul de handbal Dinamo București, clubul de șah “Elisabeta Polihroniade”, Comitetul Olimpic Român, dar și spitale dn Târgu Mureș, Iași, Mediaș, Râmnicu Vâlcea și Sibiu.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul de gaze Romgaz (SNG), una din cele mai profitabile companii de stat, a acordat anul trecut sponzorizări de 14 milioane lei, în domeniile medical și sănătate, dar și educație, învățământ, social și sport, arată raportul de sustenabilitate publicat pe site-ul companiei, consultat de News.ro. ”Susținem dezvoltarea sustenabilă a societății și comunității, prin susținerea financiară/sponsorizare, parțială sau totală, a unor acțiuni și inițiative din următoarele domenii principale: educație, învățământ, sport, cultură, medical și sănătate, protecția mediului înconjurător, eficiență energetică, social, grupuri/comunități de persoane defavorizate.În anul 2018 au fost finanțate proiecte în valoare de 13.999.460 lei în următoarele domenii: medical, sănătate, tratamente și intervenții medicale; educație, învățământ, social și sport, cultural, energetic, mediu, altele”, arată documentul.

VIDEO OMV Petrom sponsorizează cu 4 milioane de euro un program de eficientizare energetică, lansat de EPG, în parteneriat cu ANRE și Universitatea Politehnică CITEȘTE ȘI VIDEO OMV Petrom sponsorizează cu 4 milioane de euro un program de eficientizare energetică, lansat de EPG, în parteneriat cu ANRE și Universitatea Politehnică

Din suma totală, sponsorizările în domeniile medical și sănătate au fost de 5.599.461 lei, în timp ce sponsorizările în domeniile educație, învățământ, social și sport au fost de 6,9 milioane lei. Alte 1,5 milioane de lei au fost sponsorizările ”pentru alte acțiuni și activități”.

Între beneficiari sunt: Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș, Club Sportiv Electromureș, Județ Mureș, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Asociația “Handbal Club Dinamo” București, Club Sportiv Municipal Mediaș, Club Sportiv Romgaz Mediaș Tenis de Masă, Asociația Club Sportiv “Elisabeta Polihroniade” București, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Municipal Mediaș, Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, Spitalul Județean de Urgenta Vâlcea, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Univesitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Școala Superioară Comercială Nicolae Kretzulescu, București, Universitatea Petrol – Gaze Ploiești. Compania nu precizează în raport ce sumă a primit fiecare entitate.

Raportul analizează și situația Centralei Termoelectrice Iernut (CTE Iernut). Centrala are o putere instalată de 600 MW, având în componență patru grupuri energetice: două grupuri de câte 100 MW de producție cehoslovacă și două grupuri de câte 200 MW de producție sovietică. Grupurile au fost puse în funcțiune între anii 1963 și 1967. Începând cu data de 20 ianuarie 2019, grupurile 2 și 3, de câte 100 MW, au fost excluse din cadrul CTE Iernut. ”Un obiectiv deosebit de important în acest domeniu îl constituie 'Dezvoltarea CTE Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze', care are ca termen de finalizare Trimestrul I, 2020”, arată raportul. Centrala are o cotă de piață în producția de energie electrică la nivel național de 5%.

Compania are o capitalizare de 12,33 miliarde lei și 6.200 de angajați. În anul 2018, producția de gaze naturale a fost mai mare decât în anul 2017 (5,333 miliarde mc față de 5,158 miliarde mc). Romgaz a avut anul trecut o cifră de afaceri de 5 miliarde lei și un profit net de 1,36 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
sponsorizari
gaze naturale