Romgaz nu a prelungit contractul cu Romelectro și Duro Felguera pentru centrala Iernut

Romgaz nu a prelungit contractul cu Romelectro și Duro Felguera pentru centrala Iernut
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2020

Romgaz nu a prelungit contractul cu Romelectro și Duro Felguera pentru realizarea centralei de la Iernut, întrucât termenul de finalizare a lucrărilor, care a expirat la 26 decembrie 2020, nu a fost respectat.

Urmărește-ne și pe Google News

"Referitor la Contractul de achiziție publică nr.13384/2016, având ca obiect executarea proiectului la cheie Dezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA informează acționarii și investitorii asupra următoarelor: întrucât termenul de finalizare a lucrărilor care fac obiectul contractului menționat mai sus nu a fost respectat, acesta expirând la data de 26 decembrie 2020, Romgaz a decis să nu dea curs cererii înaintate de către Asocierea formată din Duro Felguera SA și SC Romelectro SA prin care se solicita prelungirea acestui termen", potrivit unui comunicat al Romgaz.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Romgaz va găsi soluțiile necesare finalizării și punerii în funcțiune a Centralei Termice Iernut și va informa în continuare piața cu privire la această investiție, mai arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Producătorul național de gaze Romgaz a semnat, în 2016, un contract în valoare de 268 de milioane de euro, fără TVA, cu firmele Duro Felguera și Romelectro, pentru realizarea unei noi centrale pentru producerea energiei electrice în cadrul termocentralei Iernut.

Centrala ar fi trebuit să fie dată în folosință la începutul anului 2020, potrivit planurilor inițiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
romelectro
duro felguera
centrala iernut