Rompetrol Rafinare și-a majorat afacerile cu 15% în primul trimestru, la 821,4 milioane dolari

Rompetrol Rafinare și-a majorat afacerile cu 15% în primul trimestru, la 821,4 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2017

Rompetrol Rafinare, companie controlată de grupul kazah de stat KazMunayGas ce administrează rafinăria Petromidia, a înregistrat o cifră de afaceri brută în valoare de 821,4 milioane dolari în primul trimestru din acest an, în creștere cu 15% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit situațiilor financiare consolidate neauditate, anunțate vineri de companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a raportat pierderi în perioada ianuarie-martie de 63.549 dolari, comparativ cu un profit net de 40.237 dolari în primele trei luni ale anului trecut, scrie News.ro.

”În primul trimestru al acestui an, profitul operațional EBITDA a s-a menținut la un nivel similar primului trimestru din 2016, de 34 milioane dolari, în timp ce rezultatul net consolidat al companiei s-a apropiat de break-even”, a precizat compania.

Rezultatele consolidate ale Rompetrol Rafinare au fost susținute de evoluția pozitivă a indicatorilor financiari înregistrați pe segmentul de rafinare prin operarea rafinăriilor Petromidia Năvodari și Vega Ploiești, potrivit raportului trimestrial.

În primul trimestru din 2017, profitul operațional EBITDA al celor două unități de producție s-a ridicat la 27 milioane dolari, în creștere cu 31% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cifra de afaceri a fost de 698 milioane dolari, în creștere cu 21% comparativ cu primul trimestru din 2016, iar rezultatul net a consemnat o creștere cu 87%, situându-se la nivelul de -1,3 milioane dolari.

Grindeanu: Zăcâmântul de gaze de la Caragele, Buzău, poate asigura independența energetică a României timp de 2-3 ani. Perspectivele pieței vor fi anunțate la Profit Energy.forum CITEȘTE ȘI Grindeanu: Zăcâmântul de gaze de la Caragele, Buzău, poate asigura independența energetică a României timp de 2-3 ani. Perspectivele pieței vor fi anunțate la Profit Energy.forum

“Asigurând peste 40% din capacitatea de producție a României, cele două rafinării, Petromidia și Vega, au continuat implementarea programelor de optimizare a proceselor de producție și de eficientizare a operațiunilor derulate de companie, precum și prin creșterea ponderii produselor albe precum benzină, motorină și jet din totalul produselor finite. De asemenea, rezultatele financiare din primul trimestru al acesui an au fost influențate pozitiv de evoluția marjei brute de rafinare, care a crescut cu 16% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Compania a exportat 531.000 tone de produse rafinate în primele trei luni, fiind cel mai mare exportator de produse petroliere al României.

În primul trimestru din 2017, cantitatea totală de materie primă procesată de rafinaria Petromidia a fost de 1,2 milioane tone, în scădere cu 7% față de perioada similară a anului trecut.

De asemenea, Rafinăria Vega a procesat 60.834 tone în trimestrul I, în scădere cu 8,15% față de perioada similară a anului trecut.

Pe segmentul de petrochimie, compania a procesat o cantitate de peste 45.000 tone de materie prima în primul trimestru din 2017.

La sfârșitul lunii martie, segmentul de distribuție al Rompetrol Downstream cuprindea 752 puncte de comercializare, incluzând rețeaua de stații proprii, stații partener și stații mobile.

Compania operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai mare din România, și rafinăria Vega Ploiești, cea mai veche unitate din România în funcțiune și unicul producător de bitum și hexan.

Rompetrol Rafinare (RRC), companie controlată de KazMunayGas prin intermediul unei firme înregistrate în Olanda, KMG International, este listată la Bursa de Valori București și are o valoare de piață de 2,5 miliarde lei (549 milioane euro).

Ministerul Energiei are o participație minoritară, de 44,7% din Rompetrol Rafinare, în timp ce KMG International NV deține 48,1% din capital.

Detalii privind perspectivele pieței energetice, schimbările legislative pregătite în domeniu și impactul acestora asupra jucătorilor din domeniul energetic dar mai ales asupra consumatorului vor fi anunțate, pe lângă multe alte teme, la Profit Energy.forum, pe 15 mai, la Hotel Intercontinental, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții autorităților și asociațiilor de reglementare din domeniul energiei, șefi de companii care activează în sectorul energetic, avocați și consultanți, pentru a dezbate provocările actuale și viitorul sectoarelor energetice. Pentru detalii și înregistrări, AICI.

viewscnt
Afla mai multe despre
rompetrol rafinare