Rusia a mărit livrările de petrol din regiunea arctică spre China și India

Rusia a mărit livrările de petrol din regiunea arctică spre China și India
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2023

Rusia a mărit livrările de petrol din regiunea arctică spre China și India, oferit cu reduceri mai mari de preț, după ce Europa și-a închis ușile luna trecută pentru țițeiul rusesc, arată surse comerciale și date citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Petrolul arctic Arco, Arco/Novy Port și Varandey nu se îndreaptă în mod normal spre est, dar acum este reorientat, după ce Uniunea Europeană, țările G7 și Australia au introdus în decembrie un plafon de preț pentru petrolul rusesc, pe lângă embargoul UE asupra petrolului livrat de Rusiea pe mare, scrie News.ro.

VIDEO VIRAL Școală cu uși în loc de obloane la ferestre. Bani prin PNDL. „Dorel lovește din nou.\ CITEȘTE ȘI VIDEO VIRAL Școală cu uși în loc de obloane la ferestre. Bani prin PNDL. „Dorel lovește din nou."

Vânzătorii comercializează țițeiul rusesc cu reduceri mai mari de preț, în timp ce absorb costuri de transport mai mari.

Tot acest țiței arctic merge de obicei în UE, dar acum trebuie să meargă în altă parte”, a spus un trader din Singapore.

Exporturile de țiței arctic spre India au crescut constant din luna mai, cu un record de 6,67 milioane de barili încărcați în noiembrie și 4,1 milioane de barili în decembrie, au arătat datele Refinitiv.

Majoritatea livrărilor au fost de petrol Arco și Arco/Novy Port, din câmpurile operate de Gazprom Neft.

Țițeiul Arco este un țiței din zăcământul Prirazlomnoie, în timp ce țițeiul Novi Port, de calitate mai bună, provine din zăcământul Novoportovskoie.

Săptămâna trecută, India a importat prima cantitate de țiței Varandey, care a fost încărcată în portul Murmansk la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit unor două surse și datelor Refinitiv.

Marfa de 900.000 de barili, de la bordul tancului Bear Alcor, care a navigat prin Europa, Mediterana și Canalul Suez, a fost descărcată în portul Cochin, din Kerala, pe 27 decembrie, pentru rafinăria Bharat Petroleum Corp.

Celelalte două transporturi, de 600.000 de barili, care au fost încărcate în noiembrie, au fost descărcate la Rotterdam, Țările de Jos. Nu era clar care companii au cumpărat aceste transporturi. Rusia are volume rezonabil de bune de petrol și de alte calități, care sunt oferite cumpărătorilor indieni, a spus una dintre sursele de la o rafinărie indiană.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
petrol