Rusia acuză Statele Unite că se află în spatele crizei aprovizionării cu gaze din Europa

Rusia acuză Statele Unite că se află în spatele crizei aprovizionării cu gaze din Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2022

Ministerul de Externe al Rusiei a acuzat că Statele Unite au provocat criza aprovizionării cu gaze a Europei, împingând liderii europeni spre pasul ”sinucigaș” de a reduce cooperarea economică și energetică cu Moscova, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Europa se confruntă cu cea mai gravă criză a aprovizionării cu gaze din toate timpurile, în contextul în care prețurile energiei au crescut și importatorii germani discută chiar despre posibila raționalizare în cea mai mare economie a Uniunii Europene, după ce Rusia a redus fluxurile de gaze către statele occidentale.

VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie CITEȘTE ȘI VIDEO Van Oord, constructorul „The Palm” din Dubai, a dat drumul lucrărilor de înnisipare în zona costieră Eforie

Întrebată ce trebuie să se întâmple astfel încât gazoductul Nord Stream 1 să înceapă din nou să livreze gaze, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat pentru Reuters: ”Ascultă, îmi pui întrebări la care chiar și copiii știu răspunsul: cei care au început acest lucru trebuie să termine”, scrie News.ro.

Ea a spus că Statele Unite încearcă de mult timp să rupă legăturile energetice dintre Rusia și marile puteri europene, precum Germania, chiar dacă Moscova a fost un furnizor de energie de încredere încă din era sovietică.

”Dominația Washingtonului a prevalat”, a declarat Zaharova pentru Reuters, în marginea Forumului Economic de Est de la Vladivostok.

”Au fost aduse la putere în Uniunea Europeană forțele politice care joacă rolul de «instigatori ai cetelor de oi»”, a subliniat ea.

”Este o sinucidere absolută, dar se pare că vor trebui să treacă prin asta”, a mai spus ea.

Statele Unite și Uniunea Europeană au acuzat Rusia de șantaj energetic după ce Moscova a redus livrările de gaze către clienții europeni. Rusia a menționat că au existat probleme tehnice la o stație de compresoare a cărei remediere a fost îngreunată de sancțiuni.

Kremlinul susține că Occidentul a declanșat criza energetică prin impunerea celor mai severe sancțiuni din istoria modernă, un pas despre care președintele rus Vladimir Putin afirmă că este similar unei declarații de război economic.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
gaze