Șansă pentru Transgaz să cumpere transportatorul de gaze al Greciei, după ce a schimbat partenerul în timpul jocului: Grecia extinde până în februarie termenul de oferte

Șansă pentru Transgaz să cumpere transportatorul de gaze al Greciei, după ce a schimbat partenerul în timpul jocului: Grecia extinde până în februarie termenul de oferte
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 dec 2017

Termenul limită pentru depunerea ofertelor angajante în vederea privatizării transportatorului național de gaze al Greciei, DESFA, pentru care ar putea reveni în cursă și Transgaz, va fi prelungit până în luna februarie, potrivit unor surse la curent cu situația, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

HRDAF, autoritatea elenă din domeniul privatizării, a decis să amâne termenul limită pentru luna februarie, la cererea părților interesate, au declarat sursele menționate.

Data exactă nu a fost încă stabilită. Termenul pentru depunerea ofertelor angajante a fost stabilit inițial pentru 22 decembrie.

Serinus Energy, operatorul sondei de gaze care a luat foc în Satu Mare, explică pe bursele din Toronto și Varșovia: Valva de protecție a sondei era în curs de a fi instalată CITEȘTE ȘI Serinus Energy, operatorul sondei de gaze care a luat foc în Satu Mare, explică pe bursele din Toronto și Varșovia: Valva de protecție a sondei era în curs de a fi instalată

HRDAF a selectat compania spaniolă Regasificadora del Noroeste și consorțiul Snam/Enagas International/Fluxys/Nederlandse Gasunie (Italia-Spania-Belgia-Olanda) pe lista scurtă pentru privatizarea unui pachet de 66% din acțiunile DESFA.

În cursa pentru preluarea DESFA, care asigură transportul spre Grecia a gazelor din Bulgaria și Turcia, se înscrisese și asocierea româno-franceză Transgaz-GRTgaz, care a fost însă descalificată la începutul lunii septembrie, din cauză că nu îndeplinea toate cerințele.

Săptămâna trecută, Transgaz a anunțat că intenționează să se asocieze cu Regasificadora pentru a reintra în competiție, parteneriatul urmând să fie supus aprobării acționariatului în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Astfel, Transgaz a schimbat partenerul de asociere pregătind un acord cu grupul spaniol Regasificadora del Noroeste pentru a cumpăra DESFA, după ce alianța încheiată cu firma franceză GRTgaz nu a avut succes, compania românească fiind descalificată.

Pentru cumpărarea participației de 66% la DESFA au mai depus scrisori de interes Powerglobe LLC (Qatar), Integrated Utility Services (SUA) și divizia europeană a Macquire Infrastructure and Real Assets (MIRA).

Transgaz a anunțat că vrea să cumpere DESFA în decembrie anul trecut, exprimându-și intenția la Atena la câteva ore după ce negocierile inițiale dintre eleni și grupul energetic SOCAR din Azerbaidjan, lansate în septembrie 2015, au eșuat.

viewscnt
Afla mai multe despre
desfa
privatizare
transgaz
asociere
oferte angajante