Scholz vrea o reformă a pieței electricității în Germania prin care să scadă prețurile și profiturile în sector

Scholz vrea o reformă a pieței electricității în Germania prin care să scadă prețurile și profiturile în sector
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2022

Cancelarul german Olaf Scholz anunță că vrea o reformă a pieței electricității care să se aplice ”încă din această iarnă” în Germania, menită să conducă la o scădere a prețurilor și la o reducere a profitului în acest sector, în contextul în care acest subiect este dezbătut în prezent în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această reformă este propusă ”în coordonare” cu UE și este necesar ”să se aplice cu mare viteză (...) încă din această iarnă”, subliniază Scholz într-un discurs susținut în fața șefilor de întreprinderi din Germania, scrie News.ro.

Motorina - Noi scumpiri înaintea expirării perioadei de aplicare a reducerii de 50 de bani. Diferența față de prețul benzinei CITEȘTE ȘI Motorina - Noi scumpiri înaintea expirării perioadei de aplicare a reducerii de 50 de bani. Diferența față de prețul benzinei

”Este de neconceput ca (...) cei care produc electricitate cu energie eoliană, energie solară sau cărbune (...) să facă profituri suplimentare, pentru că prețul este stabilit în funcție de electricitatea produsă cu gaze naturale”, a subliniat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
olaf scholz
energie