Șeful ALDE Pitești, consilier al fostului ministru al Energiei Andrei Gerea din Guvernul Ponta, numit secretar de stat în minister

Șeful ALDE Pitești, consilier al fostului ministru al Energiei Andrei Gerea din Guvernul Ponta, numit secretar de stat în minister

Iulian Robert Tudorache (dreapta), alături de Andrei Gerea. Sursă foto: https://www.universulargesean.ro

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 ian 2017

Premierul Sorin Grindeanu l-a eliberat miercuri din funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei pe Cristian Bușu, numit în funcție în noiembrie 2015 de fostul Guvern tehnocrat, și l-a numit în locul acestuia pe avocatul Iulian Robert Tudorache, consilier local la Primăria Pitești și președinte al organizației Pitești a ALDE, partid din care face parte și actualul ministru al Energiei Toma Petcu. Tudorache a fost consilier personal al deputatului și vicepreședintelui ALDE Andrei Gerea, de asemenea piteștean, în perioada când Gerea a fost ministru al Energiei în Cabinetul Ponta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este a doua schimbare operată de noul Guvern la vârful conducerii Ministerul Energiei. Anterior fusese înlocuit din funcția de stat Aristotel Jude, fost director de Cooperare și Relații Corporatiste la Romgaz și ex-vicepreședinte al organizației Mediaș a PSD. În locul său a fost numit Doru Vișan, fost director general al termocentralei Paroșeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, unde lucra din 1984. 

Avocatul Tudorache, noul secretar de stat de la Energie, a fost ales consilier local la Primăria Pitești din partea ALDE la alegerile locale din vara anului trecut. El a candidat și la Senat din partea ALDE, la scrutinul din decembrie 2016, fără succes însă.

EXCLUSIV Un nou jucător, străin, intră pe piața RCA, cu tarife mici. Patronatul brokerilor și un nume mare din piața mondială, în negocieri avansate CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un nou jucător, străin, intră pe piața RCA, cu tarife mici. Patronatul brokerilor și un nume mare din piața mondială, în negocieri avansate

Anterior, el fusese consilier personal al fostului ministru al Energiei Andrei Gerea, de asemenea membru ALDE, care a ocupat funcția respectivă în perioada 2014-2015, în Guvernul Ponta. Iulian Robert Tudorache a fost și consilier al lui Liviu Ilași, directorul general al operatorului de transport țiței și produse petroliere Conpet Ploiești, companie de stat controlată de Ministerul Energiei.

Noul secretar de stat din Ministerul Energiei a mai fost membru în Consiliile de Administrație a două companii din subordinea ministerului, respectiv al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN) și al Complexului Energetic Hunedoara. Tudorache, care are studii de Drept, a fost membru și în secretariatul tehnic al Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, și într-o comisie de negociere de la nivelul Hidro Tarnița, compania înființată de stat pentru proiectul hidrocentralei omonime cu stocare prin pompaj.

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din octombrie 2016, Iulian Robert Tudorache deține două terenuri forestiere în județul Argeș, în suprafață totală de 4.000 mp, și o autoutilitară Nissan fabricată în 2002. La capitolul pasive, noul secretar de stat de a Energiei a menționat că are calitatea de garant/fidejusor pentru un credit de 110.000 euro, contractat de la Banca Transilvania în 2008 și scadent în 2019, neprecizând cine este titularul împrumutului.

Pentru anul fiscal anterior, 2015, Tudorache a declarat venituri totale încasate de peste 180.000 lei, echivalentul a 15.000 lei pe lună, provenind din activitatea de avocat, din funcțiile de consilier la Ministerul Energiei și Conpet, precum și din activitatea desfășurată la RATEN, CE Hunedoara, Nuclearelectrica și Hidro Tarnița. În 2014, Iulian Robert Tudorache a obținut 12.000 euro din vânzarea de acțiuni la BCR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul energiei
toma petcu
anfrei gerea
alde
iulian robert tudorache
sorin grindeanu
nuclearelectrica
raten
complexul energetic hunedoara
guvernul psd-alde