Șeful OMV respinge amenințările SUA la adresa firmelor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2

Șeful OMV respinge amenințările SUA la adresa firmelor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2019

Amenințările Statelor Unite de a impune sancțiuni companiilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2 sunt inacceptabile, a afirmat Rainer Seele, directorul general al grupului energetic austriac, care are o participație în proiect, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul rus Gazprom livrează gaze naturale Germaniei printr-o serie de conducte amplasate în Marea Baltică, denumite Nord Stream. În 2015, Gazprom și un grup de companii europene, respectiv E.ON, Wintershall, Shell, OMV și Engie, au semnat un acord pentru realizarea proiectului Nord Stream 2, ce presupune construcția a încă două conducte pe lângă cele două deja existente, scrie Agerpres.

Iohannis: În ultimii ani, din păcate, România se distinge prin cea mai redusă rată europeană de achiziție și lectură de carte CITEȘTE ȘI Iohannis: În ultimii ani, din păcate, România se distinge prin cea mai redusă rată europeană de achiziție și lectură de carte

SUA și-au sporit presiunile față de controversatul proiect germano-rus Nord Stream 2, susținut de Berlin și Paris, amenințând în formă scrisă cu sancțiuni companiile germane implicate.

"Scrisoarea reprezintă o amenințare total inacceptabilă la adresa companiilor germane. Acum Europa nu-și poate permite să fie patronată de SUA în probleme de politică energetică", a declarat șeful OMV pentru publicația germană Handelsblatt.

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
omv