Siemens Energy vinde divizia sa producătoare de echipamente pentru înaltă tensiune, fondului de investiții Triton

Siemens Energy vinde divizia sa producătoare de echipamente pentru înaltă tensiune, fondului de investiții Triton
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2023

Compania germană Siemens Energy vinde Trench, divizia sa producătoare de echipamente de înaltă tensiune, către firma de capital privat Triton, după ce a anunțat o revizuire a afacerii la începutul acestui an, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom, Premier Energy, Nova Power and Gas, Transgaz

Detalii aici

Un purtător de cuvânt al Siemens a declarat că angajații au fost informați despre tranzacție, adăugând că tranzacția este încă supusă aprobării de către reprezentanții muncii, scrie News.ro.

GRAFICE România - cel de-al doilea preț la electricitate din Europa, după Italia CITEȘTE ȘI GRAFICE România - cel de-al doilea preț la electricitate din Europa, după Italia

Trench, care produce bucșe, transformatoare și produse cu bobine, are aproximativ 2.500 de angajați, mai puțin de 3% din totalul personalului Siemens Energy.

Compania a refuzat să comenteze valoarea tranzacției.

Publicația Handelsblatt, care a scris pentru prima dată despre vânzare, a declarat că prețul se situează la nivelul unei sume de trei cifre în milioane de euro.

Siemens Energy, care se confruntă cu pierderi la divizia sa de energie eoliană Siemens Gamesa, se așteaptă la o pierdere netă de 4,5 miliarde de euro (4,8 miliarde de dolari) în anul financiar curent.

Surse au declarat pentru Reuters, la începutul acestui an, că grupul se gândește să închidă fabrici și să externalizeze producția unor componente, ca răspuns la criză.

viewscnt
Afla mai multe despre
siemens energy
triton