SOCAR și Rosneft vor furniza combustibil Ucrainei și altor state

SOCAR și Rosneft vor furniza combustibil Ucrainei și altor state
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2021

Compania petrolieră azeră de stat SOCAR și gigantul energetic rus Rosneft au semnat un acord pentru a furniza produse petroliere și gaze petroliere lichefiate (LPG) Ucrainei și altor state, a anunțat un purtător de cuvânt al SOCAR, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția va deschide probabil calea spre reluarea exporturilor de combustibil ale Rosneft către Ucraina, care se confruntă cu perspectiva unei penurii de benzină, scrie Agerpres.

DOCUMENT Dacia, cădere puternică în pandemie CITEȘTE ȘI DOCUMENT Dacia, cădere puternică în pandemie

Rosneft căuta un agent care să faciliteze livrările sale de combustibil către Ucraina, după ce traderul elvețian Proton Energy, fostul său furnizor exclusiv de benzină și LPG către Ucraina, a suspendat în aprilie livrările de combustibil rusesc către Kiev.

Operațiunile au fost oprite după o decizie a Curții supreme anticorupție de la Kiev, care a dus la confiscarea combustibilului, deținut de traderul cu sediul în Elveția, care era în conducta din Rusia.

"SOCAR a semnat un acord cu Rosneft privind drepturile de a vinde produse petroliere în Europa de Est, Polonia, Ucraina, statele baltice și alte țări", a afirmat Ibrahim Akhmedov de la SOCAR.

El a adăugat că părțile încă discută data începerii livrărilor.

SOCAR a intrat pe piața din România în 2001. Până în prezent, compania a creat aproximativ 630 de locuri de muncă și a derulat investiții de peste 64 milioane de euro în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
socar
rosneft