Tranzacție: OMV Petrom finalizează vânzarea activelor din Kazahstan

Tranzacție: OMV Petrom finalizează vânzarea activelor din Kazahstan
scris 17 mai 2021

OMV Petrom își vinde integral participațiile sale la companiile ce dețin licențe de producție pentru 4 zăcăminte de hidrocarburi din Kazahstan, Kom-Munai LLP (KOM) și Tasbulat Oil Corporation LLP (TOC), pentru își concentra activitatea din upstream pe regiunea Mării Negre.

Cumpărătorul este Magnetic Oil Limited, conform raporării către Bursă a companiei.

Tranzacția a fost anunțată în luna decembrie a anului trecut, dar era condiționată de îndeplinirea unor condiții suspensive, inclusiv aprobarea de către Ministerul Energiei din Kazahstan.

ULTIMA ORĂ Conglomeratul GFG Alliance al familiei miliardare indiene Gupta, care controlează fostul Sidex Galați, investigat de Biroul britanic pentru fraude grave CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Conglomeratul GFG Alliance al familiei miliardare indiene Gupta, care controlează fostul Sidex Galați, investigat de Biroul britanic pentru fraude grave

Producția zilnică cumulată a celor patru zăcăminte a fost de 6,76 kboe / zi în 2020, reprezentând circa 4,7% din producția grupului OMV Petrom. Toate zăcămintele sunt situate în regiunea Mangistau din vestul Kazahstanului, lângă Marea Caspică. Cele patru zăcăminte onshore acoperă o suprafață totală de 86,52 km², incluzând aproximativ 75 de sonde, instalații de producție și 200 km de conducte.

OMV Petrom a intrat în sectorul upstream din Kazahstan în 1998. Afacerea a fost stabilă, dar, în lipsa unor posibilități de extindere în ultimii ani, compania a decis să orienteze activitățile internaționale de upstream în zona Mării Negre, se menționează în comunicat.

"Decizia ne va permite să ne concentrăm asupra regiunii Mării Negre și să continuăm să construim o poziție puternică în zonă, în conformitate cu strategia noastră de creștere. Am făcut deja pași importanți pentru extinderea prezenței noastre offshore în Marea Neagră, intrând în Bulgaria la sfârșitul anului trecut și câștigând o licitație internațională în Georgia anul acesta", a declara încă de anul trecut Christopher Veit, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil pentru activitatea de upstream.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom kazahstan
omv petrom vanzare zacaminte
omv petrom marea neagra