Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea

Stare de urgență la E-Distribuție Muntenia: Alimentarea cu energie electrică a zeci de localități, întreruptă. Liniile electrice, afectate de polei și vânt. UPDATE Stare de criză la E-Distribuție Dobrogea
scris 26 ian 2019

La nivelul E-Distribuție Muntenia, sâmbătă, începând cu ora 10:00, a fost declarată stare de urgență, conform procedurilor interne. 25 echipe de intervenții ale E-Distribuție Muntenia și contractorilor societății sunt în teren și lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică în zeci de localități din Ilfov și Giurgiu, unde liniile electrice au fost afactate de vântul și poleiul din ultimele zile. De asemenea, 66 echipe de intervenție ale E-Distribuție Dobrogea și contractorilor societății se aflau pe teren la ora 12:00.

UPDATE ora 19:00 E-Distribuție Muntenia a fost nevoită să suplimenteze la 110 echipajele care au intervenit pentru remedierea alimentării cu energie electrică.

UPDATE ora 12:00 E-Distribuție Muntenia a suplimentat la 55 numărul de echipe de intervenție.

la ora 12:00, situația se prezenta astfel:

- în județul Ilfov erau nealimentate 4 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 16 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățile Afumați, Brănești, Cernica, Găneasa, Otopeni, Pantelimon, Voluntari, Chiajna, 1 Decembrie, Bragadiru, Berceni, Clinceni, Copăceni, Cornetu, Domnești, Dragomirești Vale, Jilava, Vidra, Buftea, Balotești, Dascalu, Moara Vlasiei, Grădiștea, Petrachioaia, Mogoșoaia, Snagov.

- în județul Giurgiu erau nealimentate 3 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 18linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în Daia, Frățești, Gaujani, Stănești, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Bușsani, Florești, Stoenești, Găiseni, Joița, Ogrezeni, Ulmi, Adunații Copăceni, Ghimpați, Greaca, Izvoarele Petru Rareș, Letca Nouă, Mihai Bravu, Schitu, Toporu.

Traderii europeni de energie cer Guvernului să suspende de urgență taxa ANRE de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sector: \ CITEȘTE ȘI Traderii europeni de energie cer Guvernului să suspende de urgență taxa ANRE de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din sector: "Efectele vor fi devastatoare"

De asemenea, nivelul E-Distribuție Dobrogea, începând cu ora 7:00, a fost declarată stare de criză.

La ora 12:00, situația se prezenta astfel:

- Pe aria județelor Călărași și Ialomița, 11 linii de înaltă tensiune, din cauza galopajului și a depunerilor de chiciură pe conductori, au înregistrat declanșări sau defecțiuni, fiind afectată alimentarea cu energie electrică a 8 stații de transformare.

 -În județul Călărași erau nealimentate 29 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 6 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățile Fundeni, Ulmu, Dorobanțu, Mănăstirea, Nicolae Bălcescu, Alexandru Odobescu, Vlad Țepeș, Vâlcele, Sărulești, Fundulea, Independența, Dragalina, Gurbănești, Tămădău Mare, Ileana, Valea Argovei Belciugatele, Lupșanu, Dor Mărunt, Lehliu Gară, Sohatu, Frumușani, Lehliu, Frăsinet, Jegălia.

- În județul Ialomița erau nealimentate 35 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 7 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățil: Urziceni, Manasia, Grindu, Coșereni, Borănești, Ioan Roată, Axintele, Gârbovi, Ciocarlia, Bărcănești, Valea Măcrișului, Alexeni, Cocora, Reviga, Ciochina, Miloșești, Grivița, Sălcioara, Andreșești, Roșiori, Dragoești, Movilița, Brazii, Fierbinți Târg, Maia, Sinești, Adâncata, Dridu, Jilavele, Armărești, Balaciu, Sf.Gheorghe, Munteni-Buzău, Valea Ciorii, Slobozia-parțial, Bucu, Gheorghe Lazăr, Scânteia, Traian, Grivița, Balaciu, Saveni, Sudiți.

Pe cine a trimis statul să supravegheze investițiile Fondului Kazah-Român al KMG International și SAPE, cu promisiuni de plasamente în energie de 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Pe cine a trimis statul să supravegheze investițiile Fondului Kazah-Român al KMG International și SAPE, cu promisiuni de plasamente în energie de 1 miliard de dolari

La nivelul E-Distribuție Muntenia, potrivit datelor companiei, sâmbătă, la ora 10:00situația se prezenta astfel:

- în județul Ilfov erau nealimentate 2 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 12 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în localitățile Afumați, Cernica, Găneasa, 1 Decembrie, Bragadiru, Berceni, Cliceni, Copăceni, Cornertu, Domnești, Dragomirești Vale, Jilava, Vidra, Buftea, Balotești, Dascalu, Moara Vlasiei, Grădiștea, Perichioaia, Mogoșoaia, Snagov.

- în județul Giurgiu erau nealimentate 3 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 18 linii de medie tensiune parțial, fiind înregistrate avarii în Daia, Frățești, Gaujani, Stănești, Bolintin Deal, Bolintin Vale, Bușsani, Florești, Stoenești, Găiseni, Joița, Ogrezeni, Ulmi, Adunații Copăceni, Ghimpați, Greaca, Izvoarele Petru Rareș, Letca Nouă, Mihai Bravu, Schitu, Toporu.

ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Firea a scumpit discret căldura pentru firmele și instituțiile din București și acum vrea să o scumpească din nou CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ CONFIRMARE Firea a scumpit discret căldura pentru firmele și instituțiile din București și acum vrea să o scumpească din nou

De la prima oră a dimineții, un număr de 25 echipe de intervenții ale E-Distribuție Muntenia și contractorilor societății sunt în teren și lucrează pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor din zonele afectate de condițiile meteo deosebite (cod galben, cod portocaliu de vreme rea cu depunerimasive de polei și cu vânt puternic).

Accesul echipelor la instalații este însă îngreunat de depunerile masive de polei care determină deplasarea cu viteze reduse.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condițiilor meteo deosebite - ploaie înghețată, vânt puternic și depunere de chiciură - s-au identificat izolatori sparți și conductori rupți. Vântul puternic a dus și la formarea fenomenului de galopaj a rețelelor electrice aeriene. 

Compania recomandă clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente cu precădere numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 888.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
distributie
energie
electrica
muntenia
intrerupere
alimentare
giurgiu
ilfov
polei
vant
stare
urgenta