SUA avertizează că vor sancționa orice țară care importă petrol iranian, fără excepție

SUA avertizează că vor sancționa orice țară care importă petrol iranian, fără excepție
scris 28 iun 2019

Statele Unite vor sancționa orice țară care importă petrol iranian și nu se vor face excepții, a declarat vineri reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, citat de agenția Reuters.

''Vom sancționa orice import de petrol iranian (...) În prezent nu mai există scutiri'', a spus Hook în fața presei la Londra. Întrebat despre relatările legate de vânzări de petrol iranian către Asia, în special către China, el a răspuns că administrația americană le va examina. ''Vom sancționa orice achiziție ilicită de petrol iranian'', a insistat el, potrivit Agerpres.

Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire CITEȘTE ȘI Panourile solare pot fi instalate fără autorizație de construire

După retragerea din acordul nuclear cu Iranul, Washingtonul a reimpus sancțiuni dure împotriva acestei țări pe care o acuză că destabilizează regiunea. Administrația președintelui Donald Trump încearcă să reducă la zero exporturile de petrol iranian pentru a forța Teheranul să negocieze un acord extins care să includă limitarea capacităților de rachete și a influenței regionale iraniene.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
sua
petrol
iran