Termocentrala Mintia s-a oprit din lipsă de cărbune. Locuitorii din Deva vor sta câteva zile fără apă caldă

Termocentrala Mintia s-a oprit din lipsă de cărbune. Locuitorii din Deva vor sta câteva zile fără apă caldă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2020

Aproape 4.500 de apartamente din municipiul Deva au rămas fără apă caldă, după ce termocentrala Mintia s-a oprit, duminică noaptea, din lipsă de cărbune, instalațiile urmând să fie repornite pe 1 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), Cristian Roșu, citat de Agerpres, lipsa cărbunelui a fost cauzată de oprirea Minei Lupeni, care a fost inundată în urma ploilor torențiale care au căzut vineri dimineața în Valea Jiului. El a arătat că în perioada de staționare vor fi efectuate mai multe revizii la termocentrală, care va fi oprită luni și marți, pornirea fiind prevăzută pentru 1 iulie.

OMV Petrom va explora zăcămintele de petrol și gaze ale Georgiei din Marea Neagră CITEȘTE ȘI OMV Petrom va explora zăcămintele de petrol și gaze ale Georgiei din Marea Neagră

"Se lucrează la evacuarea apei din Mina Lupeni, procedură care o să dureze, credem noi, vreo două zile. În acest timp o să pornească și abatajul de la Mina Livezeni, unde s-a deschis un nou front de lucru. De luni se vor face probele la noul abataj și sperăm că de marți, cel mai târziu miercuri, să începem producția de cărbune la Mina Livezeni", a declarat administratorul special al CEH.

Pe de altă parte, liderul Sindicatului "Solidaritatea Hunedoara", Cristian Iștoc, și-a manifestat îngrijorarea față de oprirea termocentralei Mintia, pentru a doua oară în luna iunie.

Ieftinire în factură. ANRE a redus tarifele de distribuție percepute de cei doi mari actori de pe piața gazelor. Facturile ar trebui să scadă cu până la 1,5 lei/MWh CITEȘTE ȘI Ieftinire în factură. ANRE a redus tarifele de distribuție percepute de cei doi mari actori de pe piața gazelor. Facturile ar trebui să scadă cu până la 1,5 lei/MWh

Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajați și face parte din CEH alături de termocentrala Paroșeni și minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.

viewscnt
Afla mai multe despre
termocentrala
mintia
carbune
apa
calda
deva
locuitori