Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, potrivit Fitch Ratings

Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, potrivit Fitch Ratings
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2020

Economia Ungariei va scădea cu 5,9% anul acesta, un ritm care nu a fost întâlnit de la criza financiară globală din 2009, dar economia urmează să își revină anul viitor, a anunțat Fitch Ratings.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o prognoză regională actualizată, agenția a anunțat că se așteaptă ca PIB-ul real să scadă cu 5,9% în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, relatează News.ro.

Fitch prognozează însă o creștere reală de 5,4% pentru 2021.

Bulgaria reduce temporar TVA pentru restaurante, cărți și produse pentru bebeluși, la 9%, de la 1 iulie CITEȘTE ȘI Bulgaria reduce temporar TVA pentru restaurante, cărți și produse pentru bebeluși, la 9%, de la 1 iulie

Economia începe să se redreseze de la un nivel scăzut în aprilie, când măsurile privind restricțiile erau la apogeu. Producția de vehicule este în creștere și indicatorii de încredere își revin.

Analiștii Fitch au spus că se așteaptă ca deficitul fiscal să crească la 4% din PIB în 2020, după ce guvernul a anunțat un pachet fiscal în valoare de 12% din PIB, care include subvenții salariale, investiții în servicii medicale și garanții pentru companii.

Agenția a adăugat, însă, că estimează că deficitul va scădea la 2,1% în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
economie
scadere
fitch
estimare