Traderul elvețian Repower, furnizor de energie pentru Mega Image, Nestle, Ford, McDonald’s, Carrefour, își vinde afacerea din România

Traderul elvețian Repower, furnizor de energie pentru Mega Image, Nestle, Ford, McDonald’s, Carrefour, își vinde afacerea din România
scris 26 iul 2016

Traderul de energie elvețian Repower, cu o cotă de piață în România de peste 5% pe segmentul întreprinzătorilor mici și mijlocii, furnizor de electricitate și gaze pentru clienți precum Mega Image, Nestle, Ford, McDonald’s, Carrefour, își vinde afacerea din România către MET Group, companie tot din Elveția. Transferul va fi încheiat în luna septembrie.

"În decembrie 2015, societatea Repower a anunțat o realiniere a modelului său de afaceri, în aceasta fiind inclus și faptul că se va concentra pe piețele din Elveția (inclusiv în ceea ce privește inițializarea și comercializarea în Germania) și Italia. În acest sens, societatea Repower a hotărât să își vândă compania din România. În momentul de față, eforturile depuse în acest sens au dat roade, și anume: grupul de societăți MET Group cu sediul in Zug, Elveția, care activează pe plan internațional, va prelua întreaga companie Repower din România, inclusiv angajații societății", a anunțat compania.

MET Group activează pe piața europeană a gazelor naturale, energiei electrice și petrolului, fiind prezent în 10 țări prin intermediul subsidiarelor sale.

În luna mai, Repower a anunțat că prețurile scăzute de pe piețele internaționale, dar și rata nefavorabilă de schimb valutar au fost factorii determinanți pentru rezultatele obținute pe ansamblul grupului în anul financiar 2015, care s-a încheiat cu un profit operațional (EBIT) de -69 de milioane franci elvețieni și o pierdere netă de 136 milioane de franci elvețieni. Repower a anunțat atunci că își va concentra eforturile "în direcția ajustărilor strategice", inclusiv analizarea oportunităților de vânzare a sucursalei din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
repower
vinde
afacere
met group