Transelectrica, măsuri anticoronavirus: Spații speciale de odihnă, hrană și igienă pentru angajații-cheie ce operează sistemul energetic național

Transelectrica, măsuri anticoronavirus: Spații speciale de odihnă, hrană și igienă pentru angajații-cheie ce operează sistemul energetic național
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

Operatorul național de transport și sistem al energiei electrice Transelectrica, controlat de stat prin Secretariatul General al Guvernului, a adoptat și pune în aplicare planul de acțiuni privind continuitatea activității și operațiunilor necesare asigurării funcționării în condiții de siguranță a Sistemului Electroenergetic Național (SEN), în contextul epidemiologic generat de răspândirea COVID-19 (coronavirus), se arată într-un comunicat al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Ca parte a acestui plan, CNTEE ”Transelectrica” S.A. a decis să implementeze munca la domiciliu pentru angajații a căror activitate poate fi desfășurată de la distanță. În ceea ce privește activitățile care urmează să fie desfășurate în continuare la sediile companiei, este asigurat personalul esențial pentru buna funcționare a rețelei electrice (funcționarea stațiilor electrice și a liniilor electrice, gestionarea sistemului electroenergetic în timp real etc). În funcție de evoluția răspândirii COVID-19, planul de acțiuni pentru asigurarea continuității activității operaționale prevede inclusiv măsura utilizării unor spații speciale destinate personalului cheie (pentru odihnă, hrană și igienă)", menționează sursa citată.

O măsură similară este aplicată și de către omologii din Germania ai Transelectrica.

SONDAJ: Angajații români se tem mai degrabă de recesiune decât de infectarea cu coronavirus CITEȘTE ȘI SONDAJ: Angajații români se tem mai degrabă de recesiune decât de infectarea cu coronavirus

Activitățile de la sedii sunt însoțite de o serie de măsuri preventive, reevaluate în permanență, pe baza recomandărilor autorităților. Astfel, la nivelul companiei, la sediul central, la Dispecerul Energetic Național, cât și la sucursale,au fost instituite deja măsuri de protecție, respectiv intensificarea acțiunilor de igienizare a spațiilor de lucru, restricționarea accesului terților în sediile companiei, limitarea întâlnirilor la cele strict necesare, precum și anularea tuturor deplasărilor în străinătate.

"Toate aceste măsuri de precauție vor fi adaptate în permanență în funcție de evoluția situației. Măsurile luate la nivelul CNTEE ”Transelectrica” S.A. sunt corelate cu cele ale celorlalte entități din cadrul Sistemului Electroenergetic Național (operatorii de distribuție, cu producătorii de energie electrică clasică și regenerabilă), scopul acestora fiind funcționarea în condiții de siguranță și evitarea îmbolnăvirilor personalului. De asemenea, CNTEE ”Transelectrica” S.A. păstrează permanent contactul și cu operatorii de transport și sistem al energiei electrice din statele europene cu care România funcționează interconectat, pentru asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică pe termen lung și funcționarea piețelor de energie electrică", precizează Transelectrica.

Planul de continuitate al companiei este actualizat continuu, pentru a asigura gestionarea corespunzătoare a rețelei și securitatea alimentării cu energie electrică în România.

"Măsurile prevăzute în planul de continuitate sunt implementate în mai multe etape, în funcție de evoluția situației, de la măsuri preventive de igienă până la cele menite să asigure protecția personalului-cheie pentru operarea SEN și a rețelei electrice de transport, fiind monitorizate de o echipă dedicată în cadrul companiei", se mai afirmă în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica coronavirus
plan continuitate sistem energetic national coronavirus
angajati transelectrica coronavirus
izolare angajati cheie dispecerat energetic
dispeceri sistem energetic