MOL a descoperit petrol și gaze în Marea Nordului

MOL a descoperit petrol și gaze în Marea Nordului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2020

MOL Norge AS, subsidiară a Grupului ungar MOL, și partenerii săi au anunțat miercuri că au descoperit rezerve noi de petrol și gaze într-un perimetru offshore situat la aproximativ 200 km vest de Stavanger, în sectorul norvegian al Mării Nordului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sonda de explorare din zona de licență 820S are o adâncime de forare maximă de 2.652 metri sub nivelul mării, iar rezervele de petrol și gaze au fost descoperite în mai mule formațiuni și au fost testate cu succes la o capacitate de extracție de 3.463 de barili echivalent petrol pe zi. Resursele potențiale descoperite în formațiunea principală sunt cuprinse între 12 și 71 de milioane de barili echivalent petrol și gaze”, arată un comunicat al companiei.

Potențialul de comercializare a resurselor nou-descoperite va fi determinat ulterior, în urma lucrărilor tehnice suplimentare, scrie News.ro.

OMV Petrom menține propunerea pentru un dividend care are după căderea prețului acțiunilor un randament net de 10% CITEȘTE ȘI OMV Petrom menține propunerea pentru un dividend care are după căderea prețului acțiunilor un randament net de 10%

MOL Norge AS deține o participație de 40% și este operatorul licenței 820S în numele partenerilor Lundin Norway AS (40%), Wintershall Dea Norge AS (10%) și Pandion Energy AS (10%).

Grupul MOL a intrat în Norvegia în 2015, prin achiziția integrală a companiei Ithaca Petroleum Norge. Lucrările de foraj au început în 2018, în condițiile în care operatorul a derulat operațiunile pregătitoare într-un timp record, fără niciun fel de întârzieri, într-un mediu puternic reglementat.

Operațiunile de explorare din Norvegia au ca scop susținerea înlocuirii organice a rezervelor existente ale grupului.

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări și 25.000 de angajați în întreaga lume. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în opt țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.900 de benzinării în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est, dintre care 227 in România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mol
gaze