Transelectrica va alege în noiembrie noi membri în Consiliul de Supraveghere

Transelectrica va alege în noiembrie noi membri în Consiliul de Supraveghere
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2017

Acționarii transportatorului național de energie, Transelectrica, vor numi pe 9 noiembrie noi membri în Consiliul de Supraveghere, aceștia urmând să își înceapă mandatul în 30 noiembrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

În cadrul aceleiași ședințe va fi stabilită remunerația membrilor Consiliului de Supraveghere și va fi totodată aprobată forma contractului de mandat al acestora, arată un anunț transmis de Transelectrica Bursei de Valori București (BVB), scrie News.ro.

În prezent, Transelectrica are șapte membri provizorii în Consiliul de Supraveghere: Ștefan Valeriu Ivan, Marius Iulian Carabulea, Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom), Bogdan Bobora, Beatrice Ambro, Cristian Eugen Radu și Corneliu Soroceanu.

Înțelegeri anticoncurențiale la repartitoare de costuri pentru încălzire, mai multe firme și-au împărțit piața CITEȘTE ȘI Înțelegeri anticoncurențiale la repartitoare de costuri pentru încălzire, mai multe firme și-au împărțit piața

Transelectrica a realizat în primul semestru al anului un profit net de 98 milioane lei, în scădere cu 30,6% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mult mai mare decât veniturile. Veniturile operaționale (din exploatare) au crescut în primul semestru din acest an cu 29%, la 1,74 miliarde lei, în timp ce cheltuielile operaționale au urcat  cu 44%, la 1,45 miliarde lei.

Transelectrica gestionează 81 de stații electrice la nivelul țării și 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administrează și operează sistemul electric de transport și este responsabilă pentru transportul energiei electrice, funcționarea sistemului și a pietei, asigurarea siguranței Sistemului Electroenergetic Național (SEN).

Transelectrica este controlată de Ministerul Economiei, care deține 58,69% din acțiuni, și are o valoare de piață de 2,13 miliarde lei (463 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica