Capitalul social al companiei de proiect pentru construcția AGRI va fi majorat la chemarea Romgaz

Capitalul social al companiei de proiect pentru construcția AGRI va fi majorat la chemarea Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 oct 2017

Capitalul social al AGRI LNG Project Company, compania de proiect pentru construcția a două terminale care să asigure transportul de gaze naturale lichefiate între România, Georgia și Azerbaijan, va fi majorat cu 124.000 de euro de către companiile implicate din cele trei țări, la chemarea producătorului de gaze naturale Romgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România, Georgia și Azerbaijan au semnat în 2010, la București, un acord privind un proiect de transport al gazelor naturale către UE prin intermediul AGRI, care prevede construcția a două terminale de gaze naturale lichefiate, unul la Constanța și unul în Georgia, costurile fiind estimate la 4-6 miliarde de euro.

Compania de proiect SC AGRI LNG Project Company SRL a fost înființată în februarie 2011 și este controlată de companiile SOCAR (Azerbaidjan), The Georgian Oil and Gas Corporation (GOGC, Georgia), MVM (Ungaria) și Romgaz.

Decizie: OPCOM - operator monopolist al bursei de gaze, pentru minimum 70% din producția internă. Șeful ANRE, refuzat la audiere și ținut la ușă CITEȘTE ȘI Decizie: OPCOM - operator monopolist al bursei de gaze, pentru minimum 70% din producția internă. Șeful ANRE, refuzat la audiere și ținut la ușă

Proiectul AGRI, blocat de mai mulți ani, are drept scop transportul de gaze naturale din regiunea Mării Caspice către Georgia, România, Ungaria și alte țări din estul Europei. În Georgia, gazul va fi lichefiat și transportat pe Marea Neagră, pe nave specializate.

Procesul de regazeificare va avea loc pe țărmul românesc, la Constanța.

În luna iulie a acestui an, transportatorul național de gaze Transgaz a semnat cu compania petrolieră azeră SOCAR un memorandum privind construcția de terminale necesare importului de gaze naturale lichefiate (GNL) în cadrul proiectului AGRI.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
transgaz
nuclearelectrica
ministerul energiei
conpet
transelectrica
bvb
bursa