Transenergo gajează un contract cu Mittal, un parc solar și alte active pentru credite de peste 48 mil. lei

Transenergo gajează un contract cu Mittal, un parc solar și alte active pentru credite de peste 48 mil. lei
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 26 oct 2015

Transenergo Com, unul dintre cei mai mari traderi și furnizori privați de energie electrică, controlat de soții Rada și Nelu Coman, vrea să contracteze facilități de creditare în sumă totală de peste 48 milioane lei, potrivit hotărârilor acționarilor companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, la finalul lunii trecute, AGA Transenergo Com a hotărât contractarea unui plafon de creditare factoring de la Banca Transilvania în sumă de 38 milioane lei.

Transenergo va depune ca garanții creanțele aferente contractului de furnizare de energie electrică semnat cu combinatul siderurgic ArcelorMittal Galați tot în septembrie.

Compania va mai cesiona băncii dreptul de încasare a eventualelor despăgubiri cuvenite pe polița de asigurare de risc de neîncasare a facturilor de la ArcelorMittal Galați încheiată de Transenergo la asigurătorul Euler Hermes. 

Transenergo va emite în favoarea Băncii Transilvania și trei bilete la ordin în alb, cu mențiunea „fără protest“, semnate de către reprezentanții legali ai societății și avalizate de către acționari.

Anterior, la începutul lunii august, acționarii Transenergo au decis contractarea unui credit pe termen lung în sumă de 10,6 milioane lei de la CEC Bank, pentru refinanțarea unor facilități de împrumut în sumă similară de la Banca Italo Romena (Veneto Banca).

Creditul de la CEC Bank va fi garantat cu ipotecă de rangul 3 asupra unui parc fotovoltaic din județul Giurgiu deținut de firma Simico Prod Factory, parte a grupului Transenergo, gaj asupra unui imobil din Voluntari al Transenergo, ipotecă mobiliară asupra conturilor curente deschise de companie la CEC Bank, cash colateral de 1,06 milione lei, cesiune de creanțe rezultate din contracte comerciale în valoare de minim 150% din valoarea facilității de credit solicitate și contracte de fidejusiune încheiate cu asociații societății.

Transenergo va mai contracta de la CEC Bank o facilitate de descoperire de cont de 100.000 lei.

Tot în august, acționarii Transenergo au hotărât și contractarea unei facilități de credit de 4,5 milioane lei de la Piraeus Bank, după ce, în iunie, deciseseră  să ia un alt credit pe termen lung de la CEC Bank, de 22,35 milioane lei, în scopul refinanțării unor facilități de credit contractate anterior de la Banca Italo Romena și Piraeus Bank.

Traderul de energie Transenergo Com este controlat de soții Rada și Nelu Coman, care dețin cumulat aproape 88% din acțiunile companiei. Al treilea acționar este Iosif Brazdău, care deține resul de 12,11% din capitalul social al Transenergo. Compania a înregistrat anul trecut un profit net de 12,91 milioane lei și o cifră de afaceri de 817,34 milioane lei, cu 39 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
transenergo
arcelormittal
banca transilvania
cec bank