Producția de petrol a Rusiei va crește cu 0,8% în acest an, la 531 milioane tone

Producția de petrol a Rusiei va crește cu 0,8% în acest an, la 531 milioane tone
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 oct 2015

Producția de petrol a Rusiei va crește în acest an cu 0,8% comparativ cu anul trecut, la 531 milioane tone, în timp ce producția de gaze naturale este anticipată să scadă cu 2,2%, la 626 miliarde metri cubi, arată cele mai recente estimări ale autorităților de la Moscova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Exporturile de țiței sunt preconizate să atingă 237 milioane tone în 2015, în urcare cu aproape 7% de la 221,6 milioane de tone în urmă cu un an.

În ceea ce privește gazele naturale, exporturile Rusiei din acest an sunt estimate la 170 miliarde metri cubi, potrivit agenției de presă Sputnik, care citează documente guvernamentale.

Prognozele pentru 2016 indică un volum al exporturilor de petrol de aproximativ 232 milioane de tone, în timp ce livrările de gaze rusești ar urma să crească la 175 miliarde metri cubi.

Petrolul și gazele naturale reprezintă 68% din exporturile Rusiei și contribuie cu aproape jumătate la veniturile bugetului federal.

Guvernul Rusiei refuză să ia în considerare posibilitatea colaborării cu Organizația Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) pentru reducerea producției de țiței, măsură care ar sprijini creșterea prețurilor pe piețele internaționale, în condițiile în care cotațiile aurului negru au scăzut cu peste jumătate în ultimele 15 luni, la mai puțin de 50 dolari/baril.

În septembrie, Rusia a produs, în medie, 10,74 milioane barili de petrol pe zi, cel mai ridicat nivel de la destrămarea URSS în 1991. Producția lunară s-a situat la 43,96 milioane tone, față de 45,17 milioane tone în luna august.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rusia
productie
gaze naturale
exporturi