Treisprezece baraje vor fi modernizate

Treisprezece baraje vor fi modernizate
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2024

Treisprezece baraje vor beneficia de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru a fi modernizate, anunță reprezentanții Administrației ”Apele Române”.

”13 baraje vor beneficia de finanțare prin fonduri alocate din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). În urma serviciilor de proiectare contractate, au fost alese cele mai bune soluții pentru modernizarea barajelor: Gilău - Apele Române Someș-Tisa; Leșu - Apele Române Crișuri, Surduc - Apele Române Banat, Nodul hidrotehnic Mureș- Apele Române Mureș; Frumoasa - Apele Române Olt; Mărăcineni, Lacul Morii, Budeasa, Buftea - Apele Române Argeș-Vedea; Lacul Roșu, județul Harghita, Apele Române Siret; Cazanești, Cucuteni și Solești - Apele Române Prut-Bârlad”, afirmă reprezentanții Administrației Naționale ”Apele Române”, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Fondatorii Dedeman semnează prima lor tranzacție în energia verde CITEȘTE ȘI Fondatorii Dedeman semnează prima lor tranzacție în energia verde
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Până în prezent, pentru cele 13 baraje, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, urmând să fie semnat contractul de finanțare.

Pentru trei baraje, și anume: Budeasa, Leșu și Buftea, în cel mai scurt timp posibil vor fi inițiate procedurile de achiziție a serviciilor de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare.

Administrația Națională ”Apele Române” menționează că are în administrare 83 de baraje și acumulări din categoriile de importanță A și B (excepțională și deosebită), 339 de baraje și acumulări din categoriile de importanță C și D (normală și redusă).

După 1990 au fost puse în funcțiune 5 acumulări din categoriile A și B de importanță (patru din ele începute înainte de 1990 și una realizată integral după 1990), 38 de acumulări permanente și nepermanente din categoriile de importanță C și D (realizate integral după 1990).

În ultimii ani, 12 baraje mari (A+B) au beneficiat de finanțare din diverse surse (de la buget, externe sau din surse proprii) în vederea reabilitării și modernizării acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
baraje