Turbinele eoliene din România produc energie cât trei reactoare nucleare

Turbinele eoliene din România produc energie cât trei reactoare nucleare
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2022

Turbinele eoliene din România produc electricitate cât trei reactoare de dimensiunea celor de la Cernavodă, luni după-amiaza, țara noastră fiind exportator de electricitate, arată datele privind starea sistemului energetic național, prezentate în timp real pe site-ul Transelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe primul loc în topul surselor se află hidrocentralele, care asigură 25,8% din totalul energiei produse, cu 2.270 MW, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ - BNR a majorat dobânda cheie sub așteptările pieței și rămâne cu cea mai redusă dobândă din regiune. În lunile următoare se așteaptă ca inflația să depășească chiar și valorile estimate în prognoza din noiembrie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ - BNR a majorat dobânda cheie sub așteptările pieței și rămâne cu cea mai redusă dobândă din regiune. În lunile următoare se așteaptă ca inflația să depășească chiar și valorile estimate în prognoza din noiembrie

Energia eoliană este pe locul al doilea, cu 2.096 MW, echivalentul a trei reactoare nucleare de tipul celor de la Cernavodă, care au o putere instalată de 700 de MW.

Urmează hidrocarburile - 1.829 MW, energia nucleară - 1.345 MW, cărbunele - 1.152 MW, biomasa - 69 MW și energia fotovoltaică - 15 MW.

La ora 15:10, consumul național era de 8.450 MW, producția, de 8.777, diferența fiind exportată. 

viewscnt
Afla mai multe despre
reactoare nucleare
energie eoliana