Ucraina: Centrala Zaporojie a rămas temporar fără alimentare cu electricitate, ceea ce ″ar fi putut duce la o catastrofă nucleară″

Ucraina: Centrala Zaporojie a rămas temporar fără alimentare cu electricitate, ceea ce ″ar fi putut duce la o catastrofă nucleară″
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2023

Centrala nucleară ucraineană Zaporojie, aflată sub ocupație rusă, și-a pierdut alimentarea cu energie electrică după ce ultima linie care mai ajungea la ea din teritoriul controlat de Ucraina a fost întreruptă, dar aceasta a fost între timp reparată, a anunțat sâmbătă Ministerul Energiei de la Kiev, potrivit Reuters.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Centrala a fost ocupată de Rusia în martie 2022 și nu mai generează energie, dar are nevoie de o sursă de electricitate pentru a răci unul dintre cele patru reactoare ale sale, care se află în stare de „conservare la cald" - ceea ce înseamnă că nu a fost închis complet, relatează Hotnews.

Premierul Ciolacu pleacă în SUA. Cu ce oficiali și corporații se întâlnește CITEȘTE ȘI Premierul Ciolacu pleacă în SUA. Cu ce oficiali și corporații se întâlnește

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul ucrainean al Energiei pe Telegram, o linie electrică către centrală a fost întreruptă vineri seara târziu, în timp ce ultima linie, de 750 kW, a fost întreruptă sâmbătă la ora 02:31.

„Aceasta este a opta pană de curent care a avut loc la (centrala Zaporojie) și ar fi putut duce la o catastrofă nucleară", se arată în comunicat.

MAE: Ostatic cu cetățenie israeliano-română, decedat în Fâșia Gaza CITEȘTE ȘI MAE: Ostatic cu cetățenie israeliano-română, decedat în Fâșia Gaza

Ministerul a precizat că, după ce a pierdut conexiunea la rețea, centrala a pornit 20 de generatoare de rezervă pentru a-și asigura propriile nevoi de electricitate.

Potrivit sursei citate, la ora șapte dimineața, specialiștii ucraineni au reparat linia de 750 kW, care acum aduce din nou energie electrică la centrală.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrala nucleară zaporojie
ucraina energie nucleară
centrale nucleare ucraina
război rusia ucraina