COP28: România, printre statele care cer triplarea capacităților de energie nucleară până în 2050

COP28: România, printre statele care cer triplarea capacităților de energie nucleară până în 2050

Ceremonia de deschidere a COP28. Sursă foto: captură YouTube - COP28 UAE

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2023

Peste douăzeci de state, printre care România, au chemat sâmbătă, într-o declarație comună la COP28, la triplarea capacităților de energie nucleară la nivel mondial până în 2050 în raport cu 2020, în scopul reducerii dependenței de cărbune și gaz, marea miză a conferinței ce are loc în Dubai, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Anunțul a fost făcut de John Kerry, emisarul american pentru climă, în compania mai multor lideri, printre care președintele francez Emmanuel Macron și prim-ministrul belgian Alexander de Croco.

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene CITEȘTE ȘI Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene

Printre semnatarele Declarației privind triplarea capacității de energie nucleară la nivel mondial figurează Bulgaria, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Finlanda, Franța, Ghana, Japonia, Republica Moldova, Mongolia, Maroc, Marea Britanie, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, SUA, Suedia, Ucraina, Țările de Jos, Ungaria.

China și Rusia, importanți constructori de centrale nucleare în lume astăzi, nu se află printre semnatari.

″Declarația recunoaște rolul cheie al energiei nucleare în atingerea neutralității emisiilor de dioxid de carbon la orizontul lui 2050 și pentru menținerea obiectivului de (limitare a încălzirii globale) la 1,5°C″, indică textul.

viewscnt
Afla mai multe despre
cop28
decarbonare energie nucleară
energie nucleară reducere emisii co2
românia energie nucleară decarbonare