ULTIMA ORĂ FOTO Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa rămân suspendate pe o perioadă nedeterminată

ULTIMA ORĂ FOTO Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa rămân suspendate pe o perioadă nedeterminată
scris 2 sep 2022

Gigantul rusesc Gazprom a anunțat că aprovizionarea cu gaz natural prin conducta Nord Stream 1 va rămâne oprită după ce s-a constatat că turbina principală cu gaz de la stația de compresoare Portovaya de lângă Sankt Petersburg ar avea o scurgere de ulei la motor în timpul unei inspecții comune cu Siemens Energy, care se ocupă de mentenanța turbinelor, relatează Reuters.

VEZI AICI ȘI „Salutările calde” trimise de Dmitri Medvedev Europei: Gazul va ajunge la 5.000 de euro până la sfârșitul anului

Gazprom susține că turbina nu ar putea funcționa în siguranță până când scurgerea nu este reparată și nu a dat un interval de timp pentru reluarea furnizării de gaz prin conductă, care trebuia să reia furnizarea sâmbătă, după o pauză de mentenanță de trei zile, arată Hotnews.

CONFIRMARE Terenul primei fabrici de spumă poliuretanică din România - vândut unui dezvoltator imobiliar. Profit.ro a anunțat anterior că fabrica, cu 150 de angajați, va fi închisă după 50 de ani CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Terenul primei fabrici de spumă poliuretanică din România - vândut unui dezvoltator imobiliar. Profit.ro a anunțat anterior că fabrica, cu 150 de angajați, va fi închisă după 50 de ani

Gazprom a declarat că raportul privind detectarea scurgerilor de ulei „a fost semnat și de reprezentanții Siemens”.

Gazprom a citat Siemens spunând că reparațiile necesare nu se pot face decât în ​​„condițiile unui atelier specializat”.

Într-o declarație pe Telegram, Gazprom a furnizat ceea ce a spus că este o imagine care arată scurgeri de ulei pe echipamentele de la stația de compresoare.

DOCUMENT IMM și alți noncasnici, start în cursa birocratică de 1 lună pentru plafon de preț la energie electrică CITEȘTE ȘI DOCUMENT IMM și alți noncasnici, start în cursa birocratică de 1 lună pentru plafon de preț la energie electrică

Nord Stream 1, care trece pe sub Marea Baltică pentru a furniza Germaniei și altora gaz, funcționa la doar 20% din capacitate înainte ca fluxurile să fie oprite timp de trei zile în această săptămână pentru mentenanță.

Gazprom a declarat că sancțiunile Uniunii Europene au dus la probleme tehnice care au împiedicat-o să poată furniza întregul volum de gaz contractat prin conductă.

ULTIMA ORĂ FOTO Gazprom anunță că livrările de gaz către Europa rămân suspendate pe o perioadă nedeterminată

viewscnt
Afla mai multe despre
gazprom
gaze