ULTIMA ORĂ Undă verde: Comisia Europeană aprobă preluarea Enel România de către PPC

ULTIMA ORĂ Undă verde: Comisia Europeană aprobă preluarea Enel România de către PPC
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iun 2023

Comisia Europeană a aprobat tranzacția de 1,26 miliarde de euro prin care PPC, cea mai mare companie de electricitate din Grecia, preia operațiunile Enel România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Comisia a concluzionat că achiziția propusă nu ridică probleme de concurență, având în vedere absența suprapunerilor între activitățile companiilor pe cele două piețe.

Grupul italian Enel a semnat vânzarea operațiunilor sale din România către Public Power Corporation (PPC) în martie, într-o tranzacție evaluată la 1,26 miliarde de euro.

Enel, cumpărată de grecii de la PPC, avansează cu proiectul eolian bănățean de peste 500 MW preluat de la \ CITEȘTE ȘI Enel, cumpărată de grecii de la PPC, avansează cu proiectul eolian bănățean de peste 500 MW preluat de la "regele eolienelor"

PPC va prelua activele de producție, furnizare și distribuție de electricitate din România ale grupului italian Enel, precum și divizia locală de servicii energetice avansate Enel X.

După cum a relatat Profit.ro recent, tranzacția lasă pe dinafară Enel Trade Energy, un trader român de energie controlat de italieni care a ajuns, potrivit propriilor declarații, în pragul insolvenței, din cauza supraimpozitării impuse de stat în domeniu.

PPC este cel mai mare producător și furnizor de energie electrică din Grecia, cu o capacitate instalată de 10,5 GW și aproximativ 6 milioane de clienți la finele anului trecut. Grupul a obținut venituri de 5,8 miliarde de euro în 2021 și un profit operațional de 872 milioane de euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ppc
enel romania
compania publică de electricitate a greciei
vanzare active
vanzare enel romania