Un român anunță declanșarea a două noi operațiuni de explorare offshore... în Noua Zeelandă

Un român anunță declanșarea a două noi operațiuni de explorare offshore... în Noua Zeelandă
scris 5 oct 2018

În timp ce parlamentarii autohtoni pare că fac tot posibilul ca exploatarea gazelor din sectorul românesc al Mării Negre să devină din ce în ce mai incertă, un român care conduce expansiunea OMV în Noua Zeelandă și Australia anunță intenția grupului austriac de a declanșa două noi operațiuni de explorare offshore în Taranaki (Noua Zeelandă), în vara anului viitor.

Compania austriacă se află în așteptarea acordului Autorității pentru Protecția Mediului, iar în cazul în care acesta va fi favorabil, va declanșa cele două noi operațiuni de explorare în vara anului viitor, dacă va găsi surse de finanțare și dacă va putea contracta o platformă adecvată.

"Publicul neo-zeelandez poate fi sigur că orice foraj pe care îl realizăm se va face în conformitate cu cele mai bune practici din industrie. OMV Noua Zeelandă este un operator stabilit, cu o istorie lungă și sigură de explorare în largul coastei Taranaki“, spune Gabriel Selischi, vicepreședinte senior al regiunii Australasia în cadrul OMV.

OMV operează câmpul petrolier din Maari și are participații în câmpurile de gaz Maui și Pohokura. De asemenea, este partener în mai multe asocieri care dețin șapte licențe de explorare de pe coasta Taranaki, în largul coastei Wairarapa și în bazinul sudic Mare.

Tranzacție: Canadienii care vor să exploateze cobalt și litiu în România preiau 51% dintr-o firmă locală al cărei asociat unic deține minereu polimetalic în Bihor CITEȘTE ȘI Tranzacție: Canadienii care vor să exploateze cobalt și litiu în România preiau 51% dintr-o firmă locală al cărei asociat unic deține minereu polimetalic în Bihor

OMV este a doua firmă care anunță planurile de foraj marin pentru anul viitor în Noua Zeelandă, după Tamarind Resources, care a rezervat deja o platformă, Hai Yang Shi You 982, pentru un program de foraj în perimetrul petrolier Tui.

Selischi a declarat că OMV va încerca să lucreze împreună cu alți operatori pentru a împărți costul platformelor pe care le utilizează.

Cu tot optimismul românului, acesta recunoaște că aprobarea finală în vederea declanșării celor două operațiuni de explorare va putea adoptată de Consiliul de Administrație al OMV de-abia anul viitor.

Gabriel Selischi și-a început cariera la Petrom ca director de strategie în 2006, pentru a deveni apoi, în 2011, director de proiecte și inginerie în zona de explorare și producție. Din 2013 a fost membru al Directoratului Petrom responsabil cu activitatea de Explorare și Producție până în 2016, când a fost înlocuit cu Peter Zeilinger, și numit ulterior vicepreședinte senior al regiunii Australasia în cadrul OMV.

viewscnt
Afla mai multe despre
offshore
explorare
selischi
omv
noua zeelandă