Vest Energo, fostul CET Militari, vrea să producă energie verde în Ilfov. Patronul "își dă" salariu lunar de 35.000 euro

Vest Energo, fostul CET Militari, vrea să producă energie verde în Ilfov. Patronul "își dă" salariu lunar de 35.000 euro
scris 19 sep 2016

Producătorul de energie electrică și termică Vest Energo din București, fostul CET Militari, controlat de omul de afaceri Constantin Bucur cu peste 90% din acțiuni, vrea să dezvolte un proiect de producție de energie regenerabilă în județul Ilfov și a decis să contracteze, în acest scop, un credit bancar în valoare de 2,5 milioane euro, care să acopere inclusiv costul de achiziție a unui teren în zonă pe care ar urma să fie dezvoltat proiectul respectiv.

Astfel, în AGA Vest Energo din 1 septembrie anul acesta, a fost decisă dezvoltarea unui proiect de producere energie verde în județul Ilfov și achiziționarea unui teren în județul Ilfov în acest scop, proiect având o valoare totală de 2,5 milioane de euro, cu sursă de finanțare reprezentată de un credit bancar.

Creditul ar urma să fie contractat de la OTP Bank, BCR, Banca Transilvania, Garanti Bank, Libra Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, ING sau Piraeus Bank, potrivit hotărârii AGA.

Cine ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Biriș CITEȘTE ȘI Cine ar urma să îl înlocuiască pe Gabriel Biriș

La ședința respectivă a mai fost aprobată încheierea unor asocieri, reprezentate inclusiv de parteneriate public-privat, în vederea dezvoltării punctelor de lucru ale societății și pentru înființarea unor alte puncte de lucru.

Tot în AGA a fost decisă stabilirea remunerației nete lunare a acționarului majoritar Constantin Bucur, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Vest Energo, la echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro, plătibilă la cursul BNR din 1 septembrie 2016 (4,4535 lei/euro), respectiv la suma de 155.873 lei.

Anul trecut, în vară, AGA Vest Energo decidea contractarea unui credit bancar de 8,5 milioane euro, destinat finanțării celei de-a patra faze a proiectului investițional de construire a două grupuri noi de producție de energie electrică și termică în cogenerare de înaltă eficiență, de 4,4 MW fiecare.

Fumatul ar putea fi interzis și în autovehiculele proprietate personală în care se află minori sau femei însărcinate CITEȘTE ȘI Fumatul ar putea fi interzis și în autovehiculele proprietate personală în care se află minori sau femei însărcinate

Vest Energo este fostul CET Militari, construit în 1965 pe platforma industrială omonimă, în zona de vest a Capitalei. Societatea a fost privatizată în 1995. Centrala Vest Energo, care funcționează cu gaze naturale, alimentează cu energie termică cartierele Militari și Drumul Taberei și are o putere electrică instalată de 4 MW, precum și una termică de 20 gigacalorii/oră.

Vest Energo asigură circa 2% din necesarul de agent termic al RADET, regia municipală de termoficare din București, piața fiind dominată de ELCEN (92%).

Compania controlată de Constantin Bucur a terminat anul trecut cu un profit net de 5,5 milioane lei, mai mult decât dublu comparativ cu anul anterior (2,34 milioane lei), și cu o cifră de afaceri de 102,36 milioane lei, cu 40% mai mare decât în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
vest energo
constantin bucur
cogenerare
cet
cet-uri
radet
elcen
caldura
apa calda
energie termica
agent termic