VIDEO A fost finalizată înlocuirea unor conducte vitale de transport de țiței din import

VIDEO A fost finalizată înlocuirea unor conducte vitale de transport de țiței din import

Sursă foto: captură YouTube

Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2023

Compania de stat Conpet, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere, a anunțat finalizarea lucrărilor de înlocuire a firelor de legătură pe conductele de transport țiței import, între stațiile C1-C2 și C3-C4, inclusiv traversarea fluviului Dunărea și a brațului Borcea, prin foraj orizontal dirijat etapizat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lucrările au fost finalizate cu 4 luni înainte de termen.

CONFIRMARE Veniturile bugetului, sub țintă, având de suportat și impactul BNR. Posturi tăiate în CA CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Veniturile bugetului, sub țintă, având de suportat și impactul BNR. Posturi tăiate în CA

Proiectul a fost realizat de consorțiul format din CIS Gaz SA, în calitate de lider al asocierii, și compania specializată în foraj orizontal dirijat Horizontal Drilling International SAS.

Contractul de antrepriză proiectare și execuție lucrări în vederea realizării acestui proiect, în valoare totală de 26,5 milioane euro, a fost încheiat în data de 30 august 2021, cu termen de finalizare 15 august 2023. Execuția lucrărilor a început în data de 10 mai 2022.

Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România, va face apel la decizia unui tribunal elvețian, care l-a condamnat pentru corupție CITEȘTE ȘI Miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în România, va face apel la decizia unui tribunal elvețian, care l-a condamnat pentru corupție

″Într-un context global marcat atât de instabilitatea existentă pe piața energiei, cât și de schimbările climatice, realizarea acestui proiect va contribui la siguranța aprovizionării cu energie a României, în condițiile reducerii riscurilor de poluare. Ne bucurăm că am reușit să finalizăm cu succes un proiect de anvergură folosind cele mai moderne tehnologii disponibile la nivel global″, a declarat Horațiu Sebastian Călugar, directorul general al CIS Gaz.

Subtraversarea fluviului Dunăre se face prin 10 fire de conducte, pe un culoar perpendicular pe firul albiei minore. Subtraversarea Dunării și a brațului Borcea cu conductele de transport țiței a fost realizată în două etape, în 1968, respectiv în 1978. Având în vedere vechimea conductelor, pentru asigurarea condițiilor optime de transport a țițeiului și evitarea riscului producerii unor avarii cu consecințe grave asupra mediului, s-au demarat lucrările de modernizare, respectiv de refacere a traversărilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
conpet ploiești
transport țiței import
importuri țiței
înlocuire conducte țiței import