VIDEO Cum s-au trezit mii de persoane că distribuitorul de energie le-a dat mai încet aerul condiționat, de la distanță, în plină caniculă. Și-au amintit apoi ce au semnat

VIDEO Cum s-au trezit mii de persoane că distribuitorul de energie le-a dat mai încet aerul condiționat, de la distanță, în plină caniculă. Și-au amintit apoi ce au semnat

Sursă foto: Captură YouTube Denver 7

scris 18 sep 2022

Mii de locuitori ai statului american Colorado, cu contoare de curent și termostate ″inteligente″, s-au trezit luna trecută, în timpul unui val intens de caniculă, că distribuitorul lor de energie electrică le-a dat mai încet aerul condiționat, de la distanță, până la un nivel extrem de inconfortabil și, mai mult, că au pierdut cu totul controlul asupra dispozitivelor de reglare a temperaturii din locuințe, relatează postul de televiziune local Denver 7.

Anul trecut, o întâmplare similară cu cea de acum din Colorado a survenit în Texas.

Acum, cei din Colorado au constatat că termostatele afișau un mesaj prin care erau anunțați că operatorul rețelei de distribuție a preluat controlul asupra device-urilor și le-a redus astfel consumul din cauza faptului că rețeaua se confrunta cu o ″situație de urgență″, cu exces de cerere (determinat chiar de caniculă) în raport cu producția de energie.

ULTIMA ORĂ Parlamentul, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria vor fi exceptate de la autorizarea privind securitatea la incendiu. Vor trebui, în schimb, autorizate apartamente și camere de închiriat. Modificări și la spații comerciale și depozite CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Parlamentul, Palatul Cotroceni și Palatul Victoria vor fi exceptate de la autorizarea privind securitatea la incendiu. Vor trebui, în schimb, autorizate apartamente și camere de închiriat. Modificări și la spații comerciale și depozite

Clienții au luat cu asalt rețelele de socializare, manifestându-și nemulțumirea.

După care li s-a amintit că au permis în mod voluntar ca acest lucru să se întâmple, contra unui bonus financiar nici măcar foarte consistent.

ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!” CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO & FOTO Dacia surprinde pe toată lumea. “Mai sunt 2 zile!”

Un reprezentant al furnizorului de energie electrică Xcel Energy a declarat că un număr de circa 22.000 de clienți din Colorado s-au înscris de bună voie pentru opțiunea contractuală de a ceda controlul asupra termostatelor către distribuitor în situații de urgență. În schimb, au primit un credit (practic o reducere unică) de 100 de dolari pe factura lor de curent la înrolarea în program, iar ulterior reduceri anuale de câte 25 de dolari.

Programul durează de 6 ani, însă acum a fost pentru prima oară când clienții înscriși chiar au pierdut controlul asupra termostatelor, distribuitorul ajustându-le temperatura din locuințe la un nivel de consum de energie care să permită operarea în continuare în condiții de siguranță a rețelei.

UE va tăia 70% din fondurile europene ale Ungariei, plus PNRR, anunță presa austriacă CITEȘTE ȘI UE va tăia 70% din fondurile europene ale Ungariei, plus PNRR, anunță presa austriacă

Canicula fără precedent de anul acesta a pus presiune mare pe sistemele energetice din mai multe state din SUA, cea mai gravă situație înregistrându-se în California.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza energetica
scumpire energie
reducere consum energie