FOTO Tombola caniculei: Texanii cu termostate "inteligente" în case s-au trezit deshidratați în mijlocul nopții, constatând că le este oprit de la distanță aerul condiționat

FOTO Tombola caniculei: Texanii cu termostate "inteligente" în case s-au trezit deshidratați în mijlocul nopții, constatând că le este oprit de la distanță aerul condiționat

Sursă foto: captură YouTube

scris 3 iul 2021

Mai mulți locuitori ai statului american Texas, al cărui sistem energetic s-a confruntat cu disfuncții majore iarna trecută, s-au trezit recent transpirați și deshidratați în mijlocul nopții și au constatat că operatorul local de distribuție a energiei le-a dat mai încet aerul condiționat și le-a crescut semnificativ temperatura în locuințe, acționând de la distanță asupra termostatelor lor "inteligente" pentru a reduce presiunea asupra rețelei de energie, determinată de consumul masiv de electricitate înregistrat din cauza caniculei.

Ei s-au plâns că nu au fost notificați prin SMS cu privire la această acțiune decât după ce a fost operată, scriu mai multe publicații americane, printre care Business Insider și Vox.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Texanii în cauză s-au înrolat într-un program de reducere a consumului de energie oferit de furnizorul lor de energie în parteneriat cu o firmă de tehnologie ce colaborează cu producătorii și distribuitorii de astfel de termostate inteligente, accesibile de la distanță. Stimulentul pentru înscriere constă în participarea la o tombolă ai cărei câștigători sunt recompensați cu o reducere cu 5.000 de dolari a facturii de consum de energie electrică în anul următor, ceea ce pentru mulți locuitori înseamnă practic curent electric gratis timp de un an.

Mulți participanți nu au citit însă cu atenție contractul și regulamentul tombolei aferent acestuia și nu au realizat că, practic, au acceptat să cedeze unui terț controlul asupra termostatelor lor, astfel că majorarea de la distanță a temperaturii din locuință a venit ca un șoc.

Marile companii de tehnologie, Google, Apple, Facebook și Amazon, încearcă din răsputeri să împiedice adoptarea mai multor proiecte legislative antitrust în SUA. Șeful Apple chiar a sunat mai mulți congresmeni CITEȘTE ȘI Marile companii de tehnologie, Google, Apple, Facebook și Amazon, încearcă din răsputeri să împiedice adoptarea mai multor proiecte legislative antitrust în SUA. Șeful Apple chiar a sunat mai mulți congresmeni

"Capacitatea de a reduce consumul de energie este esențial pentru operarea în siguranță a rețelei de energie, în Texas și la nivel național", a declarat un reprezent al firmei care gestionează programul, EnergyHub. Programe similare de "conservare" a electricității există și în alte state din SUA.

La câteva luni după ce un val de frig masiv aproape că a blocat cu totul sistemul energetic al Texasului, lăsând milioane de locuitori fără curent, căldură și apă,  statul se confruntă acum cu o caniculă puternică, fapt care a determinat autoritatea de reglementare în energie din Texas să le ceară clienților casnici să își reducă consumul.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza energie texas
blackout texas
canicula sua consum energie
reducere consum energie