VIDEOCONFERINȚĂ NEWS.RO Marius Dan, Director Adjunct pentru Strategia Corporativă, Franklin Templeton București: Listarea Hidroelectica este primordială pentru noi

VIDEOCONFERINȚĂ NEWS.RO  Marius Dan, Director Adjunct pentru Strategia Corporativă, Franklin Templeton București: Listarea Hidroelectica este primordială pentru noi
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2021

Marius Dan, Director Adjunct pentru Strategia Corporativă, Franklin Templeton București,  transmite că listarea celui mai mare producător român de energie electrică, Hidroelectrica, este primordială pentru compania pe care o reprezintă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Foarte mulți investitori străini se uită la Fondul Proprietatea și la România prin prisma deținerii pe care o au în FP. Listarea Hidroelectica este primordială pentru noi. Decizia (privind listarea companiei, n.r.) a fost luată, Hotărârea de Guvern legată de listarea Hidroelectrica a fost luată acum aproape 9 ani, în 2012. Deci noi discutăm de prea mult timp de această listare. Suntem într-un moment important în care vedem că atât Guvernul, cât și managementul companiei își doresc ca această listare să aibă loc cât mai curând și acest lucru este încurajator.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Credem că, odată cu aprogarea Legii 173 (n.r. - privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică), și în Camera Deputaților se va deschide drumul pentru accelerarea listării Hidroelectrica. Sincer, obstacolele sau motivația Legii 173 nu este una realistă, pentru că aici nu vorbim de privatizarea Hidroelectrica, vorbim despre listarea unui pachet minoritar la una din cele mai mari companii energetice din România", a spus Marius Dan, Director Adjunct pentru Strategia Corporativă, Franklin Templeton București  în cadrul videoconferinței News.ro – Energy Road, ediția a IV-a, cu tema "Energie la tine acasă".

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri deține 80% din capitalul Hidroelectrica, restul acțiunilor fiind în posesia Fondului Proprietatea.

Guvernul susține listarea pe bursă a Hidroelectrica în limita unui pachet de 10% sau 15% din acțiuni, dar procedurile sunt, periodic, amânate.

viewscnt
Afla mai multe despre
marius dan
hidroelectica