Virgil Popescu anunță construirea unei conducte de gaz de 180 km. Care este traseul gazoductului

Virgil Popescu anunță construirea unei conducte de gaz de 180 km. Care este traseul gazoductului
scris 27 mar 2023

Transgaz a scos la licitație contractul pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Prunișor - Orșova - Băile Herculane - Jupa, care va avea o lungime de 180 km, fondurile urmând să fie asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Mergem mai departe cu dezvoltarea infrastructurii energetice. A fost făcut un nou pas pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Prunișor - Orșova - Băile Herculane - Jupa. Transgaz a scos la licitație contractul pentru construcția conductei, care va avea o lungime de 180 km, iar fondurile vor fi asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare. În august 2022 am semnat autorizația de construire a conductei de transport gaze naturale, care prevede inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecție catodică și fibră optică. Totodată, proiectul de investiții 'Conductă de transport gaze naturale pe direcția Prunișor - Orșova - Băile Herculane - Jupa' a fost declarat de Guvern proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale", a anunțat ministrul.

CONFIRMARE EximBank își va schimba numele. Tricolor pe siglă CITEȘTE ȘI CONFIRMARE EximBank își va schimba numele. Tricolor pe siglă

El a subliniat că acesta este un proiect important pentru regiunea Olteniei, dar și "o piesă vitală" pentru a diversifica rutele de transport către Vest și pentru a face din România un hub energetic, scrie Agerpres.

Conducta va trece prin județele Mehedinți și Caraș-Severin (municipiile Caransebeș & Orșova, plus localitățile Băile Herculane, Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Căzănești, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița).

"Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 113 de agenți economici în județul Mehedinți precum și aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș Severin", a menționat ministrul. 

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil popescu
gaze