Wizz Air investește în Firefly, producător de combustibil sustenabil pentru aviație

Wizz Air investește în Firefly, producător de combustibil sustenabil pentru aviație
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2023

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că investește 5 milioane de lire sterline într-o companie de biocombustibili, Firefly, aceasta fiind prima investiție de capital a Wizz Air în cercetarea și dezvoltarea din domeniul combustibilului sustenabil pentru aviație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Wizz Air anunță o investiție de 5 milioane de lire sterline într-o companie de biocombustibili, Firefly. Aceasta este prima investiție de capital a Wizz Air în cercetarea și dezvoltarea din domeniul combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF). Parteneriatul cu Firefly va permite companiei aeriene să furnizeze SAF operațiunilor sale din Marea Britanie începând cu 2028, cu până la 525.000 de tone pe parcursul a 15 ani. Acordul are potențialul de a economisi echivalentul a 1,5 milioane de tone de CO2”, potricit unui comunicat al companiei.

GRAFICE Prețul gazelor pe BRM a coborât la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni CITEȘTE ȘI GRAFICE Prețul gazelor pe BRM a coborât la cel mai mic nivel din ultimele 20 de luni

Firefly este specializată într-un proces care transformă nămolul de epurare, un produs rezidual cu valoare redusă disponibil în cantități mari, în combustibil sustenabil (SAF). Peste 57 de milioane de tone de nămol de epurare sunt produse în Regatul Unit în fiecare an, cu potențialul de a produce 250.000 de tone de combustibil sustenabil SAF.

Combustibilul sustenabil de la Firefly, care va fi certificat independent conform standardului principal de sustenabilitate RSB, se estimează că va oferi o reducere cu 90% a emisiilor de gaze cu efect de seră, în comparație cu combustibilul fosil pentru aeronave, într-un ciclu de viață. Firefly își propune să pună în funcțiune prima sa fabrică în următorii 5 ani.

Compania operează o flotă de 181 de aeronave Airbus A320 și A321. 27,1 milioane de pasageri au călătorit cu compania în anul financiar F22, care s-a încheiat pe 31 martie 2022.

Tehnologia Firefly își are originea în laboratoarele Green Fuels, un pionier în materie de combustibili regenerabili, fondat în 2003.

viewscnt
Afla mai multe despre
wizz air
firefly