Experți francezi propun un remediu împotriva virusului WannaCry

Experți francezi propun un remediu împotriva virusului WannaCry
scris 19 mai 2017

Un grup de trei specialiști francezi în informatică a anunțat vineri că a găsit un mijloc de a salva documente Windows criptate de virusul informatic WannaCry, un ransomware care a infectat sute de mii de computere în întreaga lume săptămâna trecută, relatează Reuters.

Acești experți în domeniul securității, care se află în diverse locuri în lume, au lucrat împreună pentru a pune la punct un mijloc de ”deblocare” a cheia responsabilă de criptarea documentelor infectate, arată news.ro.

Un ransomware este un virus care împiedică utilizatorul unui computer să aibă acces la fișiere și documente și care care-i cere acestuia să plătească o sumă de bani pentru a primi acces la acestea.

Un hacker cere răscumpărare de la Netflix, după ce a furat noul sezon al serialului ”Orange Is The New Black” CITEȘTE ȘI Un hacker cere răscumpărare de la Netflix, după ce a furat noul sezon al serialului ”Orange Is The New Black”

Grupul de francezi este alcătuit din Adrien Guinet, un expert în securitate informatică, Matthieu Suiche, un hacker cunoscut la nivel internațional, și Benjamin Delphy, un angajat al Băncii Franței, care a contribuit la efortul colectiv noaptea, în timpul său liber.

Experții precizează că soluția pe care o propun funcționează doar în anumite condiții, și anume ca ordinatoarele să nu fi fost restartate după contaminare.

Este necesar de asemenea ca deblocarea să fie lansată înainte ca WannaCry să își pună în executare amenințarea de a bloca în mod permanent fișierele inaccesibile.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
virus
it