Bruxelles-ul încheie un prim acord pentru achiziția de remdesivir în UE, în valoare de 63 milioane euro

Bruxelles-ul încheie un prim acord pentru achiziția de remdesivir în UE, în valoare de 63 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 iul 2020

Comisia Europeană a semnat un contract de 63 milioane de euro pentru achiziția unor prime doze de tratament din medicamentul experimental remdesivir folosit pentru tratarea Covid-19, livrările fiind așteptate începând cu luna august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Contractul, semnat la mai puțin de o lună după ce medicamentul a primit avizul de comercializare în UE, va asigura necesarul de doze pentru tratarea a aproximativ 30.000 de pacienți cu simptome severe de Covid-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus, arată Comisia într-un comunicat.

“Vor fi astfel acoperite nevoile curente în cursul următoarelor luni, asigurându-se în același timp o distribuție echitabilă la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare, ținându-se cont de avizul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor”, potrivit documentului citat.

Remdesivir primește aviz de la Bruxelles și devine primul medicament aprobat pentru tratarea Covid-19 în UE CITEȘTE ȘI Remdesivir primește aviz de la Bruxelles și devine primul medicament aprobat pentru tratarea Covid-19 în UE

Remdesivir, un antiviral dezvoltat de compania americană Gilead Sciences, este primul medicament aprobat la nivelul UE pentru tratarea Covid-19. Medicamentul este testat în mai multe studii clinice în SUA și în alte țări, datele colectate până acum indicând o rată de recuperare mai rapidă a pacienților tratați, comparativ cu rata de însănătoșire fără acest tratament.

Medicamentul va fi comercializat sub marca Velkury.

La începutul lunii, departamentul american al Sănătății a anunțat că a achiziționat aproape toată producția de remdesivir pentru următoarele trei luni, informație care a provocat îngrijorare în rândul statelor europene.

Ulterior, ministerul german al Sănătății a trasmis că nu anticipează probleme privind livrările medicamentului în UE.

Gilead a stabilit un preț de 390 dolari/flacon pentru medicamentul său în SUA și alte state dezvoltate și a anunțat că prețul va fi “considerabil” mai mic în țările aflate în curs de dezvoltare, însă nu a specificat o sumă anume.

În medie, pentru un curs de tratament cu medicamentul antiviral remdesivir sunt necesare 6,25 de flacoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
remdesivir