Administrația Trump a cumpărat aproape tot stocul mondial de Remdesivir. Mișcarea lasă Europa fără acces la tratament

Administrația Trump a cumpărat aproape tot stocul mondial de Remdesivir. Mișcarea lasă Europa fără acces la tratament
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2020

SUA au cumpărat practic toate stocurile pentru următoarele trei luni de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care s-au dovedit eficiente împotriva Covid-19. Mișcarea, care lasă fără acces la acest medicament Europa și nu numai, și creează îngrijorare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Remdesivir, primul medicament aprobat de autoritățile din SUA și Europa pentru a trata Covid-19, este produs de Gilead și și-a dovedit eficiența în recuperarea mai rapidă a pacienților cu coronavirus, scrie Digi 24.

Au fost consumate deja primele 140.000 de doze, furnizate pentru studiile medicale din întreaga lume. Administrația Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă toată producția Gilead pentru iulie și 90% din august și septembrie.

EXCLUSIV Dezastrul măștilor de protecție - 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale. Au fost verificate aproape 800 de firme care comercializează măști de protecție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezastrul măștilor de protecție - 90% dintre măștile controlate de Protecția Consumatorului au abateri de la prevederile legale. Au fost verificate aproape 800 de firme care comercializează măști de protecție

„SUA au preluat accesul la cea mai mare parte a distribuției acestui medicament, deci nu există nimic pentru Europa”, a spus dr. Andrew Hill, într-o declarație la Universitatea Liverpool, relatează The Guardian.

„Președintele Trump a încheiat o afacere uimitoare pentru a asigura americanilor acces la primul tratament autorizat pentru Covid-19”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

„În măsura posibilităților, dorim să ne asigurăm că orice pacient american care are nevoie de Remdesivir îl poate primi. Administrația Trump face tot ce îi stă în putere pentru a afla mai multe despre tratamentele care să salveze viața  pacienților Covid-19 și pentru a asigura accesul la acestea pentru poporul american”, a adăugat el.

Medicamentul este produs de compania farmaceutică americană Gilead, care a  stabilit deja prețul cu care va vinde o doză către companiile guvernamentale din țările dezvoltate: 390 de dolari, scrie Bloomberg. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari,

viewscnt
Afla mai multe despre
tratament
remdesivir