Reacția Regina Maria după ce clubul CFR Cluj a reclamat că 23 de persoane au fost depistate fals-pozitiv

Reacția Regina Maria după ce clubul CFR Cluj a reclamat că 23 de persoane au fost depistate fals-pozitiv
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2020

Rețeaua de sănătate Regina Maria transmite pentru Profit.ro că a început verificări minuțioase ale proceselor care au stat la baza rezultatelor de testare COVID, după ce CFR Cluj a reclamat faptul că 23 de persoane din cadrul clubului de fotbal au fost depistate fals-pozitiv, în condițiile în care o săptămână mai târziu au fost depistate negativ.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19 CITEȘTE ȘI Dragoș Dabija, Accenture: Companiile din toate industriile ar trebui să se pregătească pentru probleme de securitate cibernetică intensificate în contextul COVID-19

A fost început și un audit extern alături de compania Abbott, producătorul american al echipamentelor pe care au fost lucrate probele respective, pentru validarea procedurilor și a întregului proces de testare.

FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

"Tratăm problema testării COVID-19 cu cea mai mare seriozitate și responsabilitate. Înțelegem rolul esențial pe care îl joacă testarea în cazul sportivilor de performanță și ne dorim să fim alături de ei. Am demarat, încă de acum 2 zile, verificări minuțioase ale proceselor care au stat la baza rezultatelor noastre:

- audităm trasabilitatea probelor pe toate fluxurile de lucru din laborator

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

- am început un audit extern alături de compania Abbott, producătorul american al echipamentelor pe care s-au lucrat aceste probe, pentru validarea procedurilor și a întregului proces de testare

Verificările noastre de până acum confirmă că procedurile au fost respectate întocmai. În plus, precizăm că tehnica RT-PCR are o acuratețe de 98%, fiind standardul de diagnostic pentru COVID-19 la nivel mondial", este poziția rețelei medicale transmisă Profit.ro.

CFR Cluj susține, într-un comunicat, că toate testele care au arătat inițial că 23 de persoane din club sunt purtătoare ale virusului Sars-CoV-2 au fost "fals-pozitive".

"În urma investigațiilor și retestărilor efectuate în ultimele zile s-a dovedit faptul că din totalul de 23 de persoane depistate pozitiv NICIUNA nu este și nici nu a fost infectată cu virusul Sars-CoV-2, așadar testele efectuate inițial au fost fals-pozitive", a arătat clubul.

Antrenorul Dan Petrescu este în continuare în spital după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit? CITEȘTE ȘI FOTO 97% grad de satisfacție în fashion-ul bărbătesc – cine a reușit?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că se pot întâlni situații în care rezultatele unei serii de teste PCR pentru depistarea noului coronavirus să fie false, așa cum a fost la CFR Cluj.

"Lucrându-se în serie, există și o probabilitate ca aceste teste să fie toate la fel, negative sau pozitive. Rezultatul unui test ține foarte mult de aparat, de reactivi, de partea umană care lucrează. Dacă reactivii nu au fost de o anumită calitate, putem să ne așteptăm la acest rezultat, mai ales că erau la toate testele care s-au făcut, fals pozitive, prima dată și negative, a doua oară. Fiecare punct de lucru își achiziționează, în funcție de aparatul pe care îl are, și reactivii, și testele. (n.r. - întrebat dacă nu i se pare ciudată situația de la CFR Cluj) Se poate întâmpla. Eu prefer, ca profesionist, să judec un caz sau un rezultat într-un context clinic și să repet acel test de câte ori e nevoie. Un test la un pacient infectat, care luat în prima sau a doua zi poate fi negativ, dar dacă îl iau după două, trei zile sau a cincea, a șasea zi, cât este perioada maximă de reflecție, să fie pozitiv", a declarat Tătaru, la Digi24.

În laboratoarele Regina Maria sunt prelucrate atât testele RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19, cât și teste serologice pentru determinarea răspunsului imun.

viewscnt
Afla mai multe despre
regina maria
covid-19