Eli Lilly investește alte 5,3 miliarde de dolari într-o fabrică nouă, pe măsură ce cererea de medicamente pentru obezitate crește

Eli Lilly investește alte 5,3 miliarde de dolari într-o fabrică nouă, pe măsură ce cererea de medicamente pentru obezitate crește
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2024

Eli Lilly investește încă 5,3 miliarde de dolari în noua sa fabrică din Liban, Indiana, dublându-și investiția anterioară, în timp ce se străduiește să răspundă cererii crescânde pentru medicamentele sale pentru slăbit și diabet, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Noua investiție, care aduce totalul la 9 miliarde de dolari, va contribui la creșterea producției de ingrediente farmaceutice active (API) pentru puternicul medicament de slăbit Zepbound al Lilly și Mounjaro, pentru tratamentul diabetului, a spus compania, citată de Reuters.

Crystal Dental Clinic intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate CITEȘTE ȘI Crystal Dental Clinic intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate

”Anunțul de astăzi depășește cea mai mare investiție în producție din istoria companiei noastre și, credem noi, reprezintă cea mai mare investiție în producția de API pentru medicamente sintetice din istoria SUA”, a declarat CEO-ul Lilly, David Ricks.

Zepbound și Mounjaro, ambele cunoscute din punct de vedere chimic ca tirzepatidă, sunt în deficit în SUA și vor avea o disponibilitate limitată pentru majoritatea dozelor în al doilea trimestru al acestui an, scrie News.ro.

Zepbound a fost introdus în SUA la sfârșitul anului 2023. De atunci, Lilly a vândut peste 1,2 milioane de rețete pentru acest medicament, potrivit datelor IQVIA.

Compania cu sediul în Indianapolis se așteaptă ca oferta de Zepbound să rămână ”destul de strânsă” pe termen scurt și mijlociu, pe măsură ce își crește capacitatea, a declarat luna trecută, într-un apel către investitori.

Lilly a alocat în total 16 miliarde de dolari pentru construirea de noi centre de producție, începând cu 2020, inclusiv 2,5 miliarde de dolari pentru o fabrică din Germania și încă 1,2 miliarde de dolari pentru actualizarea instalațiilor existente, se arată în comunicat.

Compania a declarat anterior că se așteaptă ca fabrica sa din Liban, SUA, să înceapă să producă medicamente spre sfârșitul anului 2026, dar pentru noua sa fabrică din Concord și facilitățile extinse din Durham, ambele în Carolina de Nord, vor începe să crească livrările de Zepbound și Mounjaro atunci când vor deveni operaționale în acest an.

Rivalul danez Novo Nordisk a investit, de asemenea, miliarde de euro în producție, pentru a-și intensifica furnizarea popularului său medicament pentru slăbit Wegovy, anunțând că va prelua trei centre de producție de la producătorul pe bază de contract Catalent, pentru 11 miliarde de dolari.

VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt, International Coach: Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Mihai Zânt, International Coach: Am bătut firme de training internațional rău de tot la clienți

Lilly a anunțat luna trecută că va achiziționa o unitate de producție de la Nexus Pharmaceuticals, pentru a produce medicamente injectabile.

Compania a declarat că se așteaptă să adauge 200 de locuri de muncă cu normă întreagă pentru lucrători cu înaltă calificare, cum ar fi ingineri, oameni de știință, personal de operare și tehnicieni de laborator la fabrica sa din Liban, ca parte a noii sale investiții.

viewscnt
Afla mai multe despre
eli lilly
medicamente pentru obezitate