GlaxoSmithKline a obținut rezultate pozitive într-un studiu privind un tratament lunar pentru HIV

GlaxoSmithKline a obținut rezultate pozitive într-un studiu privind un tratament lunar pentru HIV
scris 16 aug 2018

O filială a GlaxoSmithKline a obținut rezultate pozitive în primul său studiu de fază a treia pentru un tratament format din două medicamente destinat tratării HIV, transmite MarketWatch.

Studiul realizat de ViiV Healthcare a arătat că tratamentul injectabil cu medicamentele cabotegravir și rilpivirină, administrat o dată pe lună, are o eficacitate similară cu tratamentul standard format din trei medicamente orale, administrat zilnic, scrie News.ro.

Dacă tratamentul cu două medicamente va fi aprobat, va oferi persoanelor infectate cu HIV o lună de zile între fiecare doză de terapie antiretrovirală.

Tranzacție: MedLife a finalizat preluarea platformei SfatulMedicului.ro, operată de o firmă controlată de unul dintre cei mai mari proprietari de spații stradale, având în spate fondul Broadhurst și pe Andrei Siminel CITEȘTE ȘI Tranzacție: MedLife a finalizat preluarea platformei SfatulMedicului.ro, operată de o firmă controlată de unul dintre cei mai mari proprietari de spații stradale, având în spate fondul Broadhurst și pe Andrei Siminel

În acest fel, tratamentul pentru HIV va fi transformat din 365 de doze pe an la 12 doze, a declarat John Pottage, director științific și director medical la ViiV Healthcare.

Acționarii ViiV Healthcare  sunt GSK, împreună cu Pfizer și Shionogi.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
glaxosmithkline
hiv