Novartis vrea să separe divizia de medicamente generice Sandoz de restul grupului

Novartis vrea să separe divizia de medicamente generice Sandoz de restul grupului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2023

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a propus vineri să ofere acționarilor o acțiune Sandoz pentru fiecare cinci acțiuni Novartis, declarând că intenționează să desprindă de grup divizia de medicamente generice pe sau în jurul datei de 4 octombrie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Novartis a invitat acționarii la o adunare generală extraordinară, pe 15 septembrie, după ce consiliul său de administrație a aprobat și recomandat în unanimitate divizarea propusă, a spus compania într-un comunicat, citat de News.ro.

”Dacă acționarii Novartis aprobă distribuția specială propusă la AGA, divizarea va fi implementată prin distribuirea unui dividend în natură de acțiuni Sandoz către acționarii Novartis și de Sandoz ADR (American Depositary Receipts) către deținătorii de ADR Novartis”, potrivit comunicatului.

Ministerul Sănătății: Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie CITEȘTE ȘI Ministerul Sănătății: Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie

Sandoz, care a generat în 2022 aproximativ 10% din profitul operațional de bază al grupului, de 16,7 miliarde de dolari, a fost supusă unei revizuiri strategice de către CEO-ul Novartis, Vas Narasimhan, în 2021, în urma presiunilor crescânde ale prețurilor în sectorul medicamentelor fără brevet din SUA. Novartis a anunțat planuri pentru spin-off în august 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
farma
medicamente
novartis