Oficial OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuței

Oficial OMS: Nu este nevoie de vaccinare imediată împotriva variolei maimuței
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2022

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu crede că apariția variolei maimuțelor în Europa și America de Nord necesită vaccinări în masă ca măsură precum o bună igienă iar comportamentul sexual sigur va ajuta la controlul răspândirii acestuia, potrivit unui oficial, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Într-un interviu pentru Reuters, Richard Pebody, care conduce echipa care se ocupă de agenți patogeni cu amenințare ridicată din cadrul OMS Europa, a spus că rezervele de vaccinuri sunt relativ limitate, scrie News.ro.

Luca de Meo, CEO Renault, critică politicienii europeni pentru viitoarele norme Euro 7: Văd adesea o lipsă de bun simț. O mașină va costa cu 1.000 de euro mai mult CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault, critică politicienii europeni pentru viitoarele norme Euro 7: Văd adesea o lipsă de bun simț. O mașină va costa cu 1.000 de euro mai mult

Măsurile imediate pentru controlarea focarului sunt depistarea contactului și izolarea, a spus el, observând că nu este un virus care se răspândește foarte ușor și nici nu a provocat până acum boli grave. "Nu ne aflăm în situația în care să trecem la răspândirea vaccinării populațiilor”, a afirmat oficialul.

Comentariile sale au venit ca urmare a anunțului Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA că este în curs de a elibera unele doze de vaccin Jynneos pentru utilizare în cazurile de variola maimuțelor.

Autoritățile de sănătate publică din Europa și America de Nord investighează peste 100 de cazuri suspecte și confirmate de infecție virală în cel mai grav focar de virus din afara Africii. Pe acest continent este endemic de zeci de ani.

Oamenii de știință spun că nu sunt clar ce provoacă focarul și încearcă să înțeleagă originea cazurilor și dacă virusul a schimbat ceva. Nu există nicio dovadă că virusul a suferit mutații, a declarat un director executiv al agenției ONU.

Multe - dar nu toate - dintre persoanele care au fost diagnosticate cu variola maimuțelor au fost bărbați care au întreținut relații sexuale cu bărbați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
oms
variola maimuței