Ropharma se extinde în vestul țării

Ropharma se extinde în vestul țării
scris 13 oct 2017

Compania farmaceutică Ropharma Brașov, controlată de omul de afaceri Mihai Miron, pe poziția 8 în topul distribuitorilor farmaceutici și pe poziția 5 în clasamentul rețelelor de farmacii, se extinde în Timișoara, cu un depozit farmaceutic.

Extinderea a fost decisă la finele lunii trecute.

Ropharma este controlată de omul de afaceri Mihai Miron și deține două unități de producție de suplimente alimentare și medicamente în Târgu Mureș și Chișinău, o unitate de producție de lapte praf, un distribuitor de medicamente cu cinci depozite și o rețea de 136 de farmacii, în Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Compania este acționar și al spitalului privat Sf. Constantin din Brașov.

Tranzacție: Fondul de investiții Secure Property cumpără jumătate din portofoliul din România al Helios Phoenix și devine unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondul de investiții Secure Property cumpără jumătate din portofoliul din România al Helios Phoenix și devine unul dintre principalii proprietari de parcuri logistice

În ceea ce privește depozitele Ropharma, acestea au fost deschise până în prezent în București, Iași, Bacău, Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

Omul de afaceri Mihai Miron deține indirect 31,78% din acțiunile Ropharma, prin Rimia Investments (14,12%) și ADD Pharmaceuticals (17,66%). Un alt acționar este firma Arrow Pharmaceuticals, înregistrată în SUA, care controlează 31,29% din acțiuni.

Anul trecut, vânzările Ropharma s-au situat la 466,8 milioane lei cu 6% mai mari decât în 2015, iar profitul din activități continue a urcat cu 7%, la 8,6 milioane lei.

Pentru prima jumătate a acestui an, evoluția companiei, pe fondul pierderii unui business, poate fi văzută AICI.

Compania farmaceutică este listată la cota Bursei de Valori București, cu o capitalizare de 186,6 milioane lei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ropharma
bvb
bursa
farma