VIDEO Profit Health.forum Ediția a XIV-a - Prof. Dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial: La nivel de guvernanță trebuie să existe continuitate a politicilor de sănătate indiferent de schimbări, pentru ca sistemul să facă față unor viitoare crize

VIDEO Profit Health.forum Ediția a XIV-a - Prof. Dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial: La nivel de guvernanță trebuie să existe continuitate a politicilor de sănătate indiferent de schimbări, pentru ca sistemul să facă față unor viitoare crize
scris 15 oct 2024

Investiția în zona de infrastructură medicală trebuie să rămână o prioritate, iar la nivel de guvernanță trebuie să existe o continuitate a politicilor de sănătate indiferent de schimbările politice, pentru ca sistemul să facă față cu succes unor viitoare crize, a transmis Prof. Dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial pentru sănătate publică, Administrația Prezidențială, la Profit Health.forum Ediția a XIV-a. 

Conferința este organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb, Crisia Farm și UCB

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Prof. Dr. Loreta Păun a arătat că trei piloni principali contribuie la rezliența sisemului de sănătate: autoritățile, cadrele medicale și accesibilitatea la serviciile medicale.

Urmărește-ne și pe Google News

”Cred că e foarte important ca la nivel de guvernanță să existe o continuitate a politiciilor, a strategiilor, indiferent de schimbările politice care se întâmplă periodic, conform calendarului electoral. Când vorbim despre sistemul de sănătate trebuie să existe un fir roșu, o continuitate, o adaptare, care să permită în orice context un răspuns la criză care să fie unul protectiv, iar când vorbim de guvernanți ne referim nu numai la strategii și politici publice, ne referim și la modul în care se investesc banii”, a spus Loreta Păun.

VIDEO&FOTO Ion Țiriac pregătește un turn cu 14 etaje pe malul lacului CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ion Țiriac pregătește un turn cu 14 etaje pe malul lacului

Aceasta a vorbit, totodată, despre importanța asigurării tuturor condițiilor pentru ca sistemul de sănătate să aibă resurse umane bine pregătite și care să evite riscul de burn out.

În ceea ce privește accesibilitatea la serviciii medicale, consilierul prezidențial a arătat că trebuie făcute demersuri pentru a acoperi toate zonele țării în egală măsură.  

”Accesibilitatea la servicii trebuie să fie o prioritate. Există mari disparități între accesul la servicii medicale pe teritoriul României, ori în condiții de criză devine și mai dificil să acoperi toate zonele țării în mod egal. Deci, pe timp de liniște ar trebui să ne pregătim pentru un sistem de intervenție care să aibă în vedere toată populația țării în egală măsură”, a subliniat consilierul prezidențial.

GRAFICE Reglementatorul maghiar: România - cea mai scumpă piață UE a energiei. Ungaria - cea mai importantă sursă de importuri CITEȘTE ȘI GRAFICE Reglementatorul maghiar: România - cea mai scumpă piață UE a energiei. Ungaria - cea mai importantă sursă de importuri

Pandemia de Covid-19 a fost o experiență din care am învățat în primul rând că trebuie să prevenim și că a preveni este extrem de important, iar o a doua lecție ține de importnața investițiilor în sănătate. 

”Trebuie să învățăm că investiția în zona de infrastructură trebuie să rămână o prioritate, pentru că fără echipamente, fără materiale sanitare, nu putem să acordăm servicii medicale de calitate”, a afirmat Loreta Păun.

Pandemia a sublinit și importanța investițiilor crescuteîn inovație și în cercetare, care înseamnă, de fapt, accesul la noi medicamente în timp util.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit health.forum
loreta păun
incvestiție
infrastructură
criză
reziliență
schimbare